Medalie de aur pentru elevii români la Olimpiada Europeană de Fizică

Elevii români care au participat la Olimpiada Europeană de Fizică – EuPhO 2017, desfășurată între 20 și 24 mai la Tallin, în Estonia, se întorc acasă cu o medalie de aur și trei de argint.

Medalia de aur a fost obținută de Petru Cotruț, elev în clasa a XI-a, care, de curând, a câștigat și o medalie de argint la Olimpiada Asiatică de Fizică - APhO, desfășurată între 1 și 9 mai 2017  la Yakutsk, în Federația Rusă. Ceilalți participanți români,  Silviu Adrian Predoi, Andrei Horațiu Eftime și Cosmin Andrei, elevi în clasa a  XI-a, au obținut, la rândul lor, rezultate excepționale: 3 medalii de argint.  În plus, Silviu Adrian Predoi a primit și un premiu special, datorită soluției propuse pentru cea mai dificilă problemă din concurs.

„Ne bucurăm că am putut susține participarea lotului României la prima ediție a Olimpiadei Europene de Fizică. În afara talentului cu care au fost înzestrați, rezultatele de excepție ale elevilor români se datorează și profesorilor care au știut să îi pregătească pentru aceste competiții și cărora le mulțumim pentru timp, efort și dăruire!”, a declarat Tudor Vlad, președintele Fundației eMAG pentru Educație.

„Suntem mândri că putem contribui la performanța olimpicilor pe care îi susținem prin programul „Hai la Olimpiadă!” și ne bucurăm să vedem că încrederea pe care noi am pus-o în ei dă rezultate. Credem că, datorită lor, tinerii cu încredere în forțele proprii și dispuși să muncească pentru visurile lor, putem privi cu încredere spre viitor”, a declarat Nicoleta Deliu, Șef Departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare, BCR.

„Când îi văd pe scenă pe concurenții români - victorioși, zâmbitori, eleganți, frumoși - sper din toată inima că văd imaginea României viitoare. Când mă întorc spre sală și văd oamenii privindu-i pe elevii români cu admirație, cu dorința de „a fi ca ei”, îmi doresc foarte mult ca toți tinerii României să-i privească în același fel. Mulțumesc celor care, prin ajutorul acordat, au făcut posibilă victoria!”, spune Adrian Dafinei, profesor coordonator al lotului olimpic de fizică al României.

Aflată la prima ediție, Olimpiada Europeană de Fizică a reunit participanți din 24 de țări, fiecare dintre acestea fiind reprezentată în concurs de echipe formate din câte cinci elevi. Mai mult, printre participanți s-au numărat și elevi din Brazilia și Singapore.



Citeste si