- 29 Aprilie 2016
Minutizer te ajută să fii plătit pentru timpul tău. 110.000 de clienți și 3 milioane de dolari procesați
Minutizer e unul dintre startup-urile cele mai de succes din România, dar până acum nu au primit investiții și se descurcă din veniturile proprii. Au procesat tranzacții de 3 milioane de euro cu softul lor care îi ajută pe specialiști să fie plătiți pentru timpul lor. Am vorbit la emisiunea Wall-Street 360 cu Andrei Neagu, unul dintre fondatori.
„Am început la 18 ani, când am ajuns la facultate în Iași. Acolo simțeam nevoia să fac ceva pe cont propriu. M-am implicat în tot felul de organizații studențești și am ajuns la concluzia că ar trebui să am un business. Am făcut un startup numit Fresh&Go-livram produse alimentare. Am putut supraviețui cu acel startup în timpul facultății, dar voiam ceva mai mare“, a spus Andrei Neagu la Wall-Street 360.
Mediul corporatist înseamnă un cubicle în care nu mi-ar plăcea să stau
Lui Andrei nu i-a plăcut niciodată ideea de a fi angajat, pentru că i se părea că va fi limitat. „Mediul corporatist înseamnă un cubicle în care nu mi-ar plăcea să stau“, a spus Andrei Neagu.
Andrei a deschis Minutizer alături de alți doi cofondatori, Alex Negru și Ciprian Berescu.
Ce face Minutizer?Minutizer e un Paypal pentru timp. „Prin Paypal poți să faci o plată directă, iar prin Minutizer poți să plătești o persoană pe bază de timp. Momentan conversațiile sunt doar online, iar toată conversația e tarifată pe minut“, a explicat Andrei Neagu.
Pana acum avem 110.000 de conturi active și ca bani procesați prin noi au ajuns la aproape 3 milioane de dolari
„Una dintre verticalele pe care funcționează Minutizer este telemedicina, mai sunt consultanța, avocatura și tot ce ține de partea de servicii de interacțiune umana“, a mai spus Neagu.
„Pana acum avem 110.000 de conturi active și ca bani procesați prin noi au ajuns la aproape 3 milioane de dolari“, a spus fondatorul Minutizer. Cele mai populare piețe sunt cele vorbitoare de engleză.
„Compania a fost fondată cu aproximativ 10.000 de euro la început .Partea bună e că am avut venituri din prima zi“, a mai spus Andrei Neagu.
Vom lansa un joc RPG. Se va numi Northbound și este bazat pe mitologia finlandeză
Românul este implicat și într-o altă companie, Fake Fish, o firmă din Finlanda care produce jocuri.
De la servicii financiare la jocuri: Fake Fish„Am ajuns la un accelerator în Finlanda, Startup Sauna, iar în noiembrie 2014 eram la un coworking space în Turku. Acolo am descoperit câțiva băieți care lucrau pasional la un joc. Am văzut că pe partea de business nu știau exact ce să facă, care este direcția în care trebuie să meargă. Nu știau cum să-l promoveze prin marketing. După câteva săptămâni, mi-au făcut o oferta“, a spus Andrei Neagu.
„Vom lansa un joc RPG. Se va numi Northbound și este bazat pe mitologia finlandeză. Lord of the Rings a fost inspirat din acea tehnologie. Va fi în iulie în App Store și pe Android“, a spus Neagu.
Un alt proiect lansat de el este Fintech Camp, un hackathon pentru aplicații și servicii financiare care va fi organizat la Iași, între 6 și 8 mai anul acesta.