Morph, startup românesc de brainstorming, finanțat cu 200.000 de euro printr-un grant norvegian

După proiecte pilot cu un MVP low - code, alături de companii din România și Danemarca, startup-ul Românesc Morph, dezvoltă tehnologia de la 0, cu ajutorul finanțării EEA & Norway Grants, prin Innovation Norway.

Morph este o platformă online de brainstorming individual și asincron, ce ajută echipele care lucrează remote, să genereze idei, printr-un proces ghidat.

“Cu toții știm cât de obositor este să stai cu alți oameni  în întâlniri online și să încerci să devii creativ, după alte câteva întâlniri online, cu tot felul de probleme de internet sau zgomote de fundal. Unde mai pui că, în lipsa unui facilitator, adică a unei persoane care să ghideze procesul creativ, oamenii ajung în fața unor ecrane infinite (așa zisele whiteboards) și nu știu de unde să o apuce. Cu Morph, încercam să aducem ceea ce facem foarte bine de vreo 6 ani încoace: să îi ajutăm pe oameni să devină creativi.”, spune Cătălina Bănuleasa, fondatoare Morph.

La bază, Morph are un proces care ghidează participanții pas cu pas, îi inspiră și le dă timp să lase ideile să crească.  Platforma folosește principii de design thinking, îmbină gândirea creativă cu gândirea analitică, pentru a ajuta participanții să genereze cât mai multe idei, iar ulterior să aleagă cele mai bune idei și a converge către soluții.

Soluția MVP a fost testată cu ajutorul a 200 de utilizatori, echipe mixte de Product, Customer Experience și Inovație. Rezultatele proiectelor pilot (peste 150 de idei/proiect, cu un timp mediu de 25 de minute pentru fiecare utilizator în fiecare proiect) au validat funcționalități și au ajutat echipa Morph să îmbunătățească produsul pe care vor să-l lanseze la început de iunie.

„Avem în plan și alte funcționalități care să integreze inteligența artificială, integrarea lor fiind planificată pentru a doua parte a anului. Cu siguranță, modul în care vrem să integrăm tool-uri existente de inteligență artificială va avea în vedere augmentarea creativității oamenilor, a echipelor, nu înlocuirea ei”, a mai adăugat Cătălina Bănuleasa.

Morph este un proiect co-finanțat în cadrul programului „SME Growth Romania - Support for Startups”, încheiat cu fondul Innovation Norway în calitate de operator al programului.

Obiectivul principal al investiției este dezvoltarea tehnologiei și întregirea echipei, pentru a susține planurile de creștere în Europa.

“Ne bucură foarte tare primirea acestui grant, cu atât mai mult cu cât focusul nostru pentru următoarea perioadă erau oricum țările nordice, împreună cu SUA”, a încheiat Cătălina.



Citeste si