Msing with Trauma: muzicoterapie pentru scleroză multiplă prin tehnologie

Pe lângă startup-uri cu experiență pe piață, la Startup Grind Silicon Valley au participat și o serie de startup-uri la început de drum. Printre ele, Msing with Trauma vrea să folosească tehnologia pentru a îmbunătăți viața pacienților diagnosticați cu scleroză multiplă. Am povestit despre Msing with Trauma alături de Ioana Gabriela Dobroiu, fondator al startup-uri.

La Startup Grind Silicon Valley au expus companii din cohorta scaleups de la acceleratorul BCR InnovX, dar au fost prezente și startup-uri cu potențial care au mai puțină experiență pe piață. Msing with Trauma a făcut parte din cohorta Grinders a acceleratorului, adică firme în faza de prototip și care vor să-și valideze propunerea de piață.

„Avem o aplicație mobilă care convertește imaginile RMN-urilor bolnavilor de scleroză multiplă în compoziții unice muzicale în scop terapeutic. Testăm niște concepte tehnologice. În versiune Beta se va baza pe muzicoterapie”, spune Dobroiu.

Startup-ul e dezvoltat încă în timpul liber, față de jobul de zi cu zi, iar Ioana Gabriela Dobroiu vine cu experiența de compozitor ca background.

„Citind mai multe lucruri despre neurologie și muzicoterapie și efectele benefice, am ajuns la concluzia că tipul acesta de soluție ar putea ajuta pacienții de scleroză multiplă. E o boală invizibilă, nu se vede. Ce face algoritmul este să citească imaginea și o convertește pe bază de structură în niște compoziții muzicale unice pe baza fotografiei”, spune Dobroiu.

În momentul de față, aplicația este în faza Alpha, adică prima sa versiune. După realizarea aplicației desktop, înainte de a veni în Silicon Valley cei de la Msing with Trauma au terminat și aplicația mobilă, cu tehnologie în curs de brevetare la European Patent Office.

Pentru cine este Msing with Trauma?

„Noi spunem că vrem să îmbunătățim calitatea vieții. Ce înseamnă asta? Odată ce pacientul se simte mai bine, va avea o reacție mai bună la tratamentul alopat, o stare psihică mai calmă. Noi vrem să obținem o stare de bine generală pentru pacienții de scleroză multiplă ca ei să crească aderența la medicamentul pe care-l urmează în mod normal”, explică Dobroiu.

„Ne adresăm bolnavilor de RRMS - Remitting Relapsing Multiple Sclerosis. O formă care vine și trece. Este o formă, vorba vine, incipientă. Ea poate să progreseze spre Secondary Progressive, ceea ce înseamnă că va avea niște efecte fiziologice mai dăunătoare”, spune fondatorul Msing with Trauma.

Astăzi, după acceleratorul BCR InnovX, echipa Msing with Trauma are 5 membri și 2 asociații partenere. În tot acest timp, Ioana a reușit să construiască modelul de business, să discute cu investitorii și să obțină feedback și testare.

Intențiile din Silicon Valley

„Exact pentru asta am venit în Silicon Valley, să obținem opinii mai certificate pe această zonă mai restricționată de eHealth. Am luat opinii și prin fondurile norvegiene. Opiniile sunt pozitive, numai că se cere cercetare. Avem în plan pentru 2020-2021, ca să certificăm reconectarea traseelor neuronale prin studiul nostru.”, explică Ioana Gabriela Dobroiu. 

„Astăzi ne-am întâlnit cu cineva care e expert pe digital healthcare și mi-a explicat tot despre produsul nostru, care e feedback-ul generic din America. Suntem la început, acesta e feedback-ul, dar există interes”, a mai spus fondatorul aplicației.

 



Citeste si