#NOHACK Podcast - Cum recunoști un hacker cu o gramatică perfectă?

Vara aceasta hackerii au avut de treabă. Au trimis mail-uri în numele unor bănci, a unor companii de curierat sau a Poștei Române ca să ne convingă să dăm click. Despre cei care vor să ne strice vara am discutat în prima ediție a podcastului #NOHACK din 2020.

Dacă vrei să asculți direct în articol, poți să dai click în playerul de mai jos pentru 25 de minute în care povestim despre lumea fascinantă a securității cibernetice. 

Podcast-ul #NOHACK, ale cărui episoade integrale din sezonul trecut le găsești aici, vrea să îți facă un rezumat al amenințărilor informatice. Nu ca să te îngrijorăm, ci ca să ne protejăm împreună. Hackerii nu iau pauză, iar noi vrem să-ți povestim despre ce tactici mai folosesc. 

În fiecare ediție a acestui podcast lunar vei afla despre cele mai importante știri și informații despre zona securității online, vom discuta cu specialiști în securitate informatică ce-ți vor oferi noi sfaturi, iar în rubrica #CyberHistory vă vom face o trecere în revistă a atacurilor istorice. 

Descoperă provocarea Detectiv Cibernetic de la Bitdefender pentru o reducere de 50% din costul noului produs Bitdefender. 


Ascultă podcastul pe platforma ta preferată de streaming. Cu un click aici poți să-ți selectezi platforma unde asculți și nu uita să te abonezi pentru alte episoade. 

Ce afli în episodul de luna aceasta?

1.21 - La jumătatea lunii iunie, experții în securitate informatică de la Bitdefender avertizau asupra unei campanii de atacuri informatice asupra instituțiilor publice din România în scop de spionaj. Potrivit specialiștilor, atacatorii foloseau e-mail-uri infectate trimise în numele unor entități cunoscute pentru a convinge victima să le acceseze. 

2.20 - Luna august a adus cu ea un nou val de emailuri frauduloase. De această dată îndreptate către utilizatorii obișnuiți, mailurile erau trimise în numele Poștei Române și Băncii Comerciale Române și îi îndemnau pe destinatari să introducă date sensibile în pagini create special de atacatorii cibernetici.

2.47 - Sfaturile specialiștilor Bitdefender pentru ambele pericole

3.51 - Interviu Bogdan Botezatu, Director of Threat Research and Reporting Bitdefender

4.39 - Cum au profitat hackerii de această perioadă de pandemie pentru a ne ataca

5.05 - Pericolele rețelelor de acasă odată ce am trecut la munca remote

6.00 - Hackerii sunt primii care citesc știrile și-și adaptează mesajele la nevoile noastre de informație

6.47 - Utilizatorii care lucrau de acasă păreau că primeau mesaje de la compania lor, de la „departamentul IT”, cu solicitări de schimbare de parolă, dar mesajele veneau de la hackeri

9.01 - Hackerii folosesc șantajul în pandemie pentru a debloca datele criptate cu ajutorul amenințărilor de tip ransomware, un comportament ciudat pentru ei

10.37 - Controlul resurselor de serviciu nu mai există atât de mult, pentru că oamenii lucrează de acasă și nu mai sunt aproape de administratorul de rețea

11.20 - Securitatea rețelelor de acasă e importantă pentru că de obicei routerele nu sunt actualizate de oameni. Așa că degeaba ai actualizări pe laptopul de firmă. 

13.47 - Campanii de phishing cresc pentru că firmele se digitalizează și suntem obișnuiți cu faptul că banca, firmele de curierat sau Poșta ne-ar putea trimite mail-uri

14.20 - Am învățat să comandăm online, dar acest lucru aduce și pericole

16.00 - Mesajele false primite pe mail, cu o gramatică românească perfectă, vin de la hackeri români sau sunt create în străinătate?

16.44 - Hackerii au devenit foarte comerciali - amenințările informatice devin software as a service, care pot fi achiziționate de actori locali și folosite chiar dacă nu au cunoștințe tehnice

18.55 - Ce aduce nou actualizarea anuală Bitdefender și cum a fost îmbunătățită recunoașterea amenințărilor informatice?

20.47 - Bitdefender e pe locul 1 în clasamentul soluțiilor de securitate

22.10 - Ce urmează în perioada următoare pe internet?

23.00 - Hackerii vor ținti în această toamnă școlile, pentru că acestea au infrastructură învechită și nu au securitate cibernetică bine pusă la punct

25.17 - #CyberHistory - Când a apărut primul vierme informatic?



Citeste si