(Nothing) CMF Phone 1 este posibil cel mai original telefon de pe piață

Nothing a anunțat primul său smartphone care vine de la sub-brandul său - CMF Phone 1, un dispozitiv ieftin, cu un spate care poate fi modificat ușor și care arată diferit de altele de pe piață.

CMF este un sub-brand al Nothing, producător lansat de fostul fondator al OnePlus, Carl Pei. După mai multe telefoane care s-au remarcat prin designul lor și costul accesibil, Nothing extinde oferta și spre un brand dedicat dispozitivelor și mai ieftine, CMF.

CMF Phone 1 are un display Super AMOLED de 6,67 icni cu o rezoluție Full HD+, 2.000 de niți luminozitate maximă și rată de refresh de 120 de Hz. Camera frontală este de 16 megapixeli și telefonul are și un senzor de amprentă sub ecran.

Camerele prinicpale sunt una de 50 de megapixeli cu f/1.8 și una de 2 megapixeli pentru profunzime. Telefonul rulează Android 14 cu interfața Nothing OS 2.6. Va primi 2 ani de actualizări Android și 3 ani de actualizări de securitate. Terminalul are Chat GPT integrat pentru întrebări și control vocal.

De asemenea, bateria este una de 5.000 de miliamperi și se încarcă pe fir la 33 de wați. Nu există încărcare wireless pentru acest telefon.

Telefonul se lansează global cu 8 GB de RAM și 128 de GB de stocare și costul anunțat este de 240 de euro, în timp ce modelul cu 256 de GB de stocare va costa 280 de euro. Telefonul acceptă și carduri microSD de până la 2 TB. Are procesor Mediatek Dimensity 7300.

Ce diferențiază telefonul acesta de concurență e faptul că arată amuzant și tineresc. Panoul din spate se poate schimba și poate avea 4 culori - negru, portocaliu, albastru și un verde deschis. Fiecare astfel de panou va costa aproximativ 35 de euro, dacă vrei să personalizezi telefonul. Acestea se dau jos cu ajutorul unei șurubelnițe care vine în pachet și se pot înlocui ușor.

De asemenea, CMF aduce și alte accesorii, cum ar fi un stand, un lanyard și o husă pentru carduri. Telefonul are și ceva ce pare o rotiță în partea din dreapta jos, dar care acum pare doar un accesoriu fizic de design de care se pot prinde husele, lanyard-ul sau standul.

Dacă nu știi despre brandul Nothing, am povestit de el în acest review pentru Nothing Phone (2):  

Iar Florin Cașotă a testat varianta mai ieftină, adică Nothing Phone (2)a 



Citeste si