Oracle și ASE, parteneriat pentru tehnologii emergente și cercetare

Oracle România și Academia de Studii Economice din București au semnat un memorandum de înțelegere pentru a coopera în sprijinul tehnologiilor emergente, diseminării cunoștințelor, proiectelor de cercetare și inițiativelor de sprijinire a startup-urilor.

Academia de Studii Economice din București a înființat un centru de cercetare care derulează o serie de proiecte distribuite în domeniul Inteligenței Artificiale (AI), securității informatice, tehnologiilor educaționale și a tehnologiilor agricole.

Oracle România, partener de tradiție al ASEB, devine prima companie care susține și cooperează la dezvoltarea centrului de cercetare.

Centrul își propune să devină cel mai mare cluster de inovație din Europa de Sud-Est. Este conceput pentru a lucra în parteneriat cu alte universități și companii interesate de acest domeniu. Centrul va cerceta, propune și implementa procese și modele economice pentru crearea unei economii verzi durabile în contextul progresului tehnologic.

În cadrul cooperării, Oracle își propune să:
  • Ofere o infrastructură puternică de idei și schimb de informații între companie, Academia de Studii Economice, studenți și startup-uri
  • Faciliteze organizarea de ateliere de tehnologie a inovației pentru studenți în marginea programelor de cercetare vizate;
  • Sprijine zonele strategice ale inteligenței artificiale și securității informatice prin participarea la seminarii, ateliere, întâlniri;
  • Ajute la dezvoltarea abilităților, instruire și îndrumare pentru startup-urile selectate în cadrul programului global de startup.

Programul „Oracle for Startups” oferă experiențe personalizate pentru startup-uri, mentorat de la experți tehnici și de afaceri, tehnologie de ultimă generație, credite gratuite Oracle Cloud și acces la cei peste 430.000 de clienți globali ai Oracle, precum și parteneri și investitori.

„Prin cooperarea cu Oracle, studenții din cadrul universității vor avea șansa de a explora cele mai avansate tehnologii și de a face parte dintr-un viitor captivant. Oracle este un partener cu tradiție al instituției noastre și prin semnarea acestui acord facem un pas mai departe în privința educării unei generații de inovatori.” - a spus Dr. Razvan Bologa, profesor la Universitatea de Studii Economice din București.

„Inovația tehnologică aliniată cu o gândire durabilă reprezintă cheia viitorului nostru. Fără îndoială, studenții, startup-urile sau companiile românești nu duc lipsă de idei în aceste domenii, ci mai degrabă de procesele structurale și practice pentru a face ca lucrurile să se întâmple. În cadrul acestei cooperări cu ASEB, oferim expertiza Oracle în tehnologii avansate - cum ar fi cloud, soluții autonome, securitate informatică, inteligență artificială, machine learning și blockchain - și cunoașterea proceselor de afaceri pentru a ajuta ideile să devină realitate. ”- a declarat Ovidiu Achim, Manager de Consultanță în Vânzări de Tehnologie, Oracle ECEMEA.

 



Citeste si