Patru declarații fiscale pe care trebuie să le depui până pe 10 aprilie

Pe lângă toate aspectele de business de care trebuie să aibă grijă un antreprenor, mai sunt sunt și declarațiile care trebuie depuse la ANAF. Iată care sunt cele patru declarații fiscale pe care trebuie să le depui până pe 10 aprilie.

Acest articol a fost publicat prima oară de către Delia Mircea pe Contzilla.ro, site-ul care explică legislația și contabilitatea pe înțelesul tuturor.

---

  • Formular 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/ Declaraţie de menţiuni/ Declaraţie de radiere pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică” sau formularul 700 „Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea categoriilor de obligaţii fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal” după caz, se depune de către:

– persoanele juridice care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire (300.000 lei);

– persoanele juridice impozabile, a căror perioadă fiscală este luna/ trimestrul, care solicită scoaterea din evidenţa ca plătitor de TVA în condiţiile în care nu au depăşit cifra de afaceri de 300.000 lei atât în anul 2018, cât şi în anul în curs până la data solicitării.

Vezi pe pagina următoare care sunt celelalte declarații fiscale pe care trebuie să le depui până pe 10 aprilie.

  • Formular 020 „Declaraţie de înregistrare fiscală/ Declaraţie de menţiuni pentru persoane fizice române şi străine care deţin cod numeric personal” sau formularul 700 „Declaraţie pentru înregistrarea/ modificarea categoriilor de obligaţii fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal” după caz, se depune de către:

– persoanele fizice, altele decât persoanele fizice române care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii liberale, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire (300.000 lei);

– persoanele juridice impozabile, a căror perioadă fiscală este luna/trimestrul, care solicită scoaterea din evidenţa ca plătitor de TVA în condiţiile în care nu au depăşit cifra de afaceri de 300.000 lei atât în anul 2018, cât şi în anul în curs până la data solicitării.

  • Formular 070 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/ Declaraţie de radiere pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii liberale” sau formularul 700 „Declaraţie pentru înregistrarea/modificarea categoriilor de obligaţii fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal” după caz, se depune de către:

– persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii liberale care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire (300.000 lei);

– persoanele fizice impozabile, a căror perioadă fiscală este luna/trimestrul, care solicită scoaterea din evidenţa ca plătitor de TVA în condiţiile în care nu au depăşit cifra de afaceri de 300.000 lei atât în anul 2018, cât şi în anul în curs până la data solicitării.

  • Formularul (087) „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori”, se completează de persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau întreprinderile familiale, cu sediul activităţii economice în România, care realizează activităţi de producţie agricolă sau de servicii agricole aşa cum prevăzute la art. 3151 alin. (1) lit. c) şi d) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare şi care nu realizează alte activităţi economice sau realizează şi alte activităţi economice a căror cifră de afaceri anuală este inferioară plafonului de scutire (300.000 lei).

Calendarul obligaţiilor fiscale aferente lunii aprilie 2019″ este un instrument de informare a contribuabililor care cuprinde informaţiile detaliate privind toate termenele limită de declarare a obligaţiilor fiscale pentru luna aprilie 2019, conform prevederilor art.155 alin.(2) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare. 



Citeste si