Peren Hintz: ceasul cu istorie în Făgăraș, creat de un român în Elveția. E dedicat unuia dintre cei mai mari ceasornicari din Transilvania

Compania elvețiană Peren Watches, fondată de românul Andrei Bica-Popi, se pregătește de un nou succes pe Kickstarter cu un ceas inspirat de unul dintre cei mai cunoscuți ceasornicari din Transilvania. Peren Hintz e listat pe Kickstarter și a primit deja 18.000 de dolari finanțare.

Povestea publică a Peren Watches începe pe Kickstarter. Andy Bica a făcut două campanii pentru finanțarea inițială a lansării brandului, cu un design generalist, iar apoi a finanțat ceasul Son of the Dragon, unul inspirat de legendele lui Dracula. Prima campanie a adus 51.000 de dolari canadieni, iar a doua 47.000 de dolari canadieni.

Campania de pe Kickstarter e disponibilă aici, unde poți vedea toate detaliile despre ceasul Peren Hintz. 

Un ceas inspirat de Eugen Hintz, un celebru ceasornicar din Făgăraș

Andy lucrează în Elveția și a intrat în lumea ceasurilor de mici, cu ajutorul tatălui său. A început cu trei proiecte de ceasuri, toate finanțate pe Kickstarter, iar acum a creat un ceas care să fie inspirat din munca lui Eugen Hintz, unul dintre cei mai celebri ceasornicari din Transilvania.

Eugen Hintz a fost un ceasornicar din Transilvania și a avut un magazin în orașul Făgăraș. Și-a început cariera la Târgu Mureș, a dat faliment, s-a mutat în Statele Unite, iar la întoarcere a deschis un magazin în Făgăraș. În perioada interbelică o companie elvețiană fabrică un model de ceas creat de Eugen Hintz.

Citește povestea lui Andy Bica în acest articol scris de start-up.ro în 2017. 

Ce poate face ceasul Peren Hintz

Ceasul creat de Andy Bica e unul cu un design vintage, inspirat de cele create de Hintz. Are o carcasă de oțel inoxidabil, un spate prin care se pot vedea mecanismele, iar acestea din urmă sunt fabricate în Elveția. E rezistent la apă până la o presiune de 10 atmosfere.

Miezul designului este soarele de andezit de la Sarmisegetusa Regia, care a fost integrat în designul ceasului. Avantajul celor de la Peren, care folosesc mecanisme utilizate și de Tissot, de exemplu, e că livrează direct de la fabrică și astfel pot face economii de 50%. Fiecare ceas este asamblat manual în Elveția.

„Ceasul Elvetian Peren Hintz este inspirat din ceasul de buzunar primit de domnul Hintz de la Wyler SA din Elveția și are un mecanism mecanic și un disc rotativ la ora 6 inspirat de „Soarele de Andezit” de la Sarmizegetusa Regia”, spune Andy Bica pentru start-up.ro. 

În momentul de față poți să contribui la campania de pe Kickstarter pentru a cumpăra ceasul pornind de la 371 de euro, care este ofera Super Early Bird, dar prețul final va fi dublu.



Citeste si