Prima platformă din România cu anunțuri de locuri de muncă cu toate salariile la vedere

myjobguru.ro este prima platformă din România unde oamenii pot vedea anunțuri de joburi unde salariile sunt la vedere. Astfel, românii pot căuta printre cele mai recente locuri de muncă din întreaga țară, pentru joburi care au la bază transparența salarială. Noua platformă dezvăluie salariile fixe ale joburilor sau oferă un interval salarial cu o marjă maximă de 15%. Ce joburi sunt disponibile și cu ce salarii.

Platforma myjobguru.ro introduce această inovație pentru a combate fenomenul discrepanțelor salariale bazate pe discriminare, o problemă pe piața muncii europene. 

 

La 24 aprilie 2023, Consiliul European a adoptat noi norme privind transparența salarială cu scopul de a elimina diferența de remunerare dintre bărbați și femei. Astfel, companiile din Uniunea Europeană vor fi obligate să comunice informații cu privire la salarii și să ia măsuri în cazul în care diferența de remunerare între femei și bărbați depășește 5%.

Până la mijlocul anului 2026, legea va impune publicarea grilelor salariale și va permite angajaților să ceară informații despre salariile colegilor lor.

Printre avantajele transparenței salariale în cadrul companiilor se numără promovarea egalității salariale și a diversității, îmbunătățirea moralului și a satisfacției angajaților, îmbunătățirea performanței organizaționale, evitarea sancțiunilor și a penalităților legale și promovarea corectitudinii și eticii în afaceri.

 

Lansarea paltformei myjobguru.ro vine în acest context al transparenței salariale, fiind util atât candidaților care își doresc o schimbare profesională și un loc de muncă echitabil, adaptat schimbărilor sociale, cât și companiilor care își doresc să eficientizeze procesul de recrutare.

Rolul principal al platformei este să faciliteze conectarea între angajatori și candidați într-un mod simplu și eficient. Cu informații relevante și bine structurate, plus filtre utile, totul se desfășoară rapid și cu un impact real. În plus, myjobguru.ro oferă și posibilitatea de a comunica direct prin mesagerie între candidat și angajator, aducând un plus de confort și transparență în proces.

Joburile disponibile oferă o gamă variată de oportunități: candidații pot găsi posturi atât în țară, cât și internațional, cu regim de lucru on-site, hibrid sau complet remote, inclusiv proiecte, internship-uri, locuri de muncă part-time și full-time din diverse domenii de activitate: HoReCa, Financiar, Marketing, HR, Inginerie, Construcții, Logistică, Educație și multe altele.

 ”Am vrut să realizăm myjobguru.ro pentru că am observat o nevoie în piață a unei platforme de locuri de muncă ce acordă prioritate transparenței salariale în procesul de angajare. Prin vizibilitatea tuturor salariilor, ne propunem să oferim persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă informațiile de care au nevoie pentru a lua decizii informate în materie de carieră și pentru a promova practici corecte de compensare. Platforma noastră este concepută pentru a stimula încrederea și deschiderea între angajatori și candidați, creând în cele din urmă o piață a muncii mai echitabilă.“ spune Andreea Nicolae, Founder & CEO myjobguru.ro

 De exemplu, pentru joburi în contabilitate, în București, salariile încep de la 7500 de lei net și pot ajunge la 11.000 lei net.

Cum funcționează platforma

Pentru a crea un cont de candidat, utilizatorii vor completa doar câteva informații de contact și preferințe. Pentru a completa un profil, myjobguru.ro oferă două mecanisme de aplicare: completarea unui profil online cu detalii suplimentare precum nivelul de educație, experiența și competențele sau, dacă au deja un CV care reflectă întreaga lor activitate, pot încărca acest document direct în pagina de profil, iar angajatorii vor putea vizualiza versiunea selectată.

De asemenea, dacă un loc de muncă devine atractiv, dar candidatul dorește să facă un research mai detaliat, platforma oferă posibilitatea de a adăuga jobul într-o listă de dorințe. Astfel, acesta va fi salvat printre preferințe, iar candidatul va primi periodic recomandări și sugestii de joburi similare.

 

Pentru companii, accesul pe platformă se face folosind numele firmei, adresa de email și o parolă. În funcție de cerințele de recrutare, companiile pot opta pentru pachete care se aliniază cu beneficiile dorite, cu prețuri începând de la 49€: Rockstar, Hero, Legend, și Video Legend, destinat anunțurilor video.

 

Odată cu achiziționarea unui pachet, vor fi incluse și alte avantaje precum prezența în campania de e-mail săptămânală, prezență în Social Media o dată/ săptămână și promovarea acestora în platformele de socializare. Toate anunțurile vor fi afișate pe platformă timp de 30 de zile și vor fi reactualizate periodic. Totodată, angajatorii vor avea acces la toți aplicanții.

 

 



Citeste si