- 9 Februarie 2017
Proiectorul inteligent construit la Timișoara a fost transformat total. Cum arată astăzi Lighty
Acum mai bine de un an scriam despre Lighty, un proiector robotic care să fie conectat la o tabletă și care să ofere entertainment portabil în casă. Între timp, startup-ul fondat de un timișorean și-a schimbat abordarea, iar produsul arată impresionant. De fapt, a fost vorba de o pivotare spre un produs mult mai bun.
Ovidiu Șandru a fondat Lighty și a început să construiască proiectorul robotic, de la o idee venită în timp ce vorbea cu familia sa. Ideea inițială era să unească un proiector, cu un radio online, o boxă wireless și o tabletă. Pentru acest lucru a construit gadgetul și a lansat o campanie de crowdfunding pe Indiegogo, care a avut un relativ succes, doar 3.000 de euro strânși din 15.000 pe care îi dorea la început. Fiind o campanie flexibilă, banii i-au rămas.
Puteți citi articolul nostru inițial în care am prezentat pe larg Lighty.
Inițial, a vrut să facă Lighty ca o tabletă foarte personalizată, cu meniu propriu, dar și-a dat seama că mai bine rămâne la interfața de Android cu care sunt obișnuiți toți. Inițial, a construit dispozitivul cu tot cu tabletă, dar prin feedback-ul primit a decis ca aceasta să fie opțională și să poți pune și alte dispozitive în suportul Lighty.
Între timp, Lighty s-a schimbat. Într-o postare pe pagina proiectului, Ovidiu Șandru arată noua formă a dispozitivului care e mult mai cool. E vorba de o boxă wireless cu un proiector inclus, care se poate roti la nevoie. Ideea de bază e să vezi filme pe tavan, iar sunetul să fie unul bun.
- Proiectorul cu boxă incorporată are computer vision. Dacă pui mâna în fața "ochilor" săi, proiectorul te va urmări peste tot. E o funcție utilă pentru momentul când ești în pat și nu vrei să te ridici ca să-l închizi.
- Lighty a renunțat cu totul la tableta incorporată, o idee care nu era tocmai bună de la început. Lighty se poate conecta la smartphone, tabletă sau PC.
- Lighty are în versiunea actuală două boxe cu bass de 5W.
- Carcasa este din lemn și aluminiu, arată minunat noua variantă, față de cea inițială, care avea în continuare un aspect ciudat, de proiect.
În continuare proiectul se poate roti, mișca, se dă pe spate, dar dimensiunea sa este mult redusă în această variantă și arată mai bine pregătit pentru piață.