QuickLegal recuperează facturi neplătite cu AI și a primit finanțare de 368.000€

Startup-ul juridic QuickLegal, care creează o soluție automată de recuperare a facturilor restante, a primit 368.000 de euro finanțare prin intermediul unui grant EIT Digital. Dea semenea, compania a fost inclusă în programul Open Innovation Factory 2024 și ar fi evaluată la 3,6 milioane de euro.

Ce este QuickLegal? E o companie de tehnologie care a creat o soluție de recuperare automatizată a facturilor pe bază de inteligență artificială. De asemenea, funcționează ca un marketplace care conectează antreprenorii la avocați de care au nevoie.

Compania funcționează ca o soluție pentru orice firmă și e pe bază de abonament. De la 2 euro pe întrebare până la un abonament de 100 de euro pe lună pentru colectarea de până la 50 de facturi neplătite.

CEO-ul și cofondatoarea QuickLegal, Iulia Andrițoiu Caizer a anunțat finanțarea de 368.000 de euro de la EIT Digital. Cu ajutorul finanțării QuickLegal va dezvolta soluția bazată pe inteligență artificială, care citește datele din facturi, analizează datele nestructurate și reduce efortul manual de colectare a datoriilor. De asemenea, un posibil avantaj al soluției este că poate fi scalabilă. Adică poți modifica abonamentul în funcție de nevoi pe măsură ce firma ta crește.

QuickLegal intenționează să folosească fondurile pentru a accelera dezvoltarea produselor sale, în special software-ul care automatizează recuperarea creanțelor, în parteneriat cu compania italiană de tehnologie Santer Reply, parte a binecunoscutului grup Reply. De asemenea, finanțarea va contribui la îmbunătățirea modelului de business și a strategiei de piață, prin extinderea bazei de utilizatori.

Procesul începe cu încărcarea contractelor și facturilor neplătite de către utilizatori, astfel încât AI-ului să poată să extragă datele esențiale pentru procesul de colectare. Utilizatorii pot apoi personaliza un flux de recuperare, care include notificări automate de plată și somații. Dacă este necesar, se poate ajunge chiar la o cerere de chemare în judecată redactată cu ajutorul AI-ului, utilizatorii având opțiunea de a apela la unul dintre cei peste 160 de avocați înregistrați pe platforma QuickLegal pentru asistență juridică.

De curând QuickLegal a anunțat și un parteneriat strategic cu BCR, prin care serviciul lor este disponibil în George pentru afacerea ta, aplicația destinată companiilor din România. Clienții BCR beneficiază de o reducere de 20% la abonamentele lunare de care menționam mai sus.

Dezvoltarea rapidă a QuickLegal a propulsat compania la Station F în Paris, cel mai mare și mai prestigios campus de startup-uri din lume. Astfel, QuickLegal devine una dintre puținele companii românești care reușește să ajungă la Station F, cunoscut și sub numele de Silicon Valley-ul Franței, deschizând potențial calea pentru viitoare startup-uri românești.

Anterior QuickLegal a participat în 2022 la acceleratorul numit pe acea vreme InnovX-BCR unde au fost printre câștigătorii Demo Day în grupa de startups. Atunci au fost pe locul 3 în rândul companiilor participante.

Startup-ul a fost fondat de Luminița Bușuricu, avocat litigant cu experiență de 8 ani, Iulia Caizer, avocat de consultanță specializat în drept comercial și contractual cu 9 ani de experiență și Bianca Florea, avocat în dreptul concurenței și distribuției și parte din barourile din București și Paris.



Citeste si