Recomandări AudioTribe: 5 cărți care ne entuziasmează toamna asta  

Zilele de toamnă vin cu pumpkin spiced latte, cu dimineți răcoroase în care ne mai tragem puțin gulerul de la geacă și cu o stare de spirit foarte diferită de la cititor la cititor. AudioTribe, platformă românească de cărți audio, a pregătit pentru cititorii start-up.ro cinci scenarii în care se pot recunoaște perioada asta. Tot de la echipa AudioTribe avem și o recomandări de lectură audio care s-ar putea să te prindă de urechi și să nu-ți mai dea drumul.

 

 

AudioTribe.ro este prima platformă românească de cărți audio. De la lansarea ei în 2021, zeci de mii de oameni au reușit să citească mai mult ascultând cărțile preferate. Oriunde te-ai afla, ai acces nelimitat peste 20.000 de cărți audio în română și engleză și eBook-uri. Încearcă și tu gratuit în primele 7 zile.

Echipa AudioTribe a pregătit cinci recomandări de cărți pentru antreprenori, și nu numai, volume tocmai bune de ascultat toamna aceasta. 

Recomandare de carte pentru antreprenorul schimbă-tot

 

S-ar putea să simți că toamna este perioada în care ai energia schimbării. Te gândești la modele noi de revenue, la cum să îmbunătățești organigrama, să diversifici furnizorii. Iar în preferințele tale să simți nevoia de ceva nou, diferit, de succes. 

Încearcă „Bătăliile care contează”, ce să vezi, într-o ediție nouă, revizuită și adăugită. Dacă n-ai auzit despre această carte, află că este una dintre cele mai bune cărți de leadership (și de viață) scrise în România.

Prima ediție a fost cea mai ascultată carte pentru cariere în tribul audio, așa că suflecă-ți căștile și pune-te pe ascultat. Poveștile lui Magor Csibi și Radu Predescu te așteaptă să te ghideze în schimbările importante din viața și cariera ta. 

 

 

 

 

Recomandare de carte pentru antreprenorul vizionar

 

Simți că ai idei noi, că vezi lucruri mai subtile, care altora le scapă. Parcă înțelegerea ta asupra lucrurilor a crescut cu 10 nivele. Ești – mai mult decât de obicei – interesat de noi trenduri, mișcări sociale, lucruri care acum devin sigma (adică „cele mai tari”, în termeni Gen Z). 

S-ar putea să te încânte „Vegetariana”, de Han Kang. Autoarea a câștigat pe 10 octombrie Premiul Nobel pentru Literatură pentru „proza sa poetică intensă”. Este pentru prima dată când o scriitoare sud-coreeană primește această distincție. Iar romanul „Vegetariana” este unul cu adevărat bizar – iar starea ta curioasă s-ar putea să te ajute să asculți această carte audio. 

 

 

 

 

 

Recomandare de carte pentru antreprenorul care are chef de viață 

 

Dacă locuiești într-un oraș mai mare știi deja că toamna scena culturală explodează – spectacole, reprezentații, concerte și expoziții care mai de care.

Dacă energia te duce înspre ele, ar fi cel mai potrivit să dai play pe drum unuia dintre cele mai apreciate memoir-uri din 2024: De aici spre marele necunoscut.

Cartea audio te va purta în poveștile Lisei Marie Presley și ale fiicei sale, Riley. Vei pătrunde în intimitatea Graceland-ului și vei descoperi câteva povești fascinante ale familiei Presley.

Apropo, știi că Elvis era cunoscut pentru că le oferea celor din cercul său de apropiați pandantive cu „TCB” – „Taking Care of the Business”? Semn că Elvis era un artist desăvârșit, dar și un antreprenor cu un profil interesant. 

Recomandare de carte pentru antreprenorul care optimizează 

 

Toate merg strună, dar simți că e timpul pentru niște curățenie în sertarele business-ului.

Nimic mai util decât propriul tău profesor, fost negociator FBI și maestru al empatiei, să te ajute să-ți duci la capăt planurile. Ia-l cu tine direct în căști prin cartea audio Arta negocierii. Din primele 15 minute o să înveți tehnici aplicabile la orice discuție în care urmărești un obiectiv. 

   
Recomandare de carte pentru antreprenorul cu drum spre școală 

 

Sigur, nu e vorba despre tine, ci despre picii tăi pe care cel mai probabil îi livrezi și îi pescuiești cu drag de la școală sau grădi în fiecare zi.

Pentru ei, în zilele friguroase sau somoroase, o carte audio cu poveștile lui Dar Motan, Winnie the Pooh sau Rostogol s-ar putea să fie exact ce trebuie. 

 

 

 

 


Dacă ți-a plăcut oricare dintre aceste recomandări, o poți încerca pe AudioTribe.ro.

Îți creezi contul pe site, intri în aplicație și te lași purtat printre titlurile preferate. Primele 7 zile sunt gratuite, ca să vezi dacă îți place. 

 

  • 8 din 10 utilizatori AudioTribe citesc mai mult de cât obișnuiau de când au inclus cărțile audio în rutina lor zilnică. 
  • Alegi ușor următoarea lectură, cu ajutorul recomandărilor editoriale și a review-urilor de la alți ascultători. 
  • Te relaxezi cu o experiență nouă și transformi momentele de rutină – traficul, alergarea, curățenia - în cărți ascultate. 

 


Despre AudioTribe.ro  AudioTribe.ro este primul serviciul românesc de cărți audio, lansat în august 2021. De trei ani, zeci de mii de oameni, cititori și necititori, s-au alăturat tribului nostru, descoperind împreună magia audiobook-urilor.  Prețuim timpul și credem în puterea cărților de a schimba lumea. De aceea, la AudioTribe, ne străduim să oferim o experiență atent curatoriată – cu recomandări personalizate, titluri selectate cu grijă de echipa noastră editorială și o relație apropiată cu fiecare ascultător.  Portofoliul nostru cuprinde cele mai relevante titluri la nivel internațional și local, oferind acces nelimitat la mii de cărți audio, eBook-uri, meditații ghidate, practici de mindfulness și cărți pentru copii, multe dintre ele fiind disponibile în exclusivitate.   Cărțile pot fi accesate direct de pe telefon prin intermediul aplicației, chiar și fără acces la date mobile sau semnal.   AudioTribe.ro are un parteneriat strategic cu lanțul de librării Cărturești și colaborează în sprijinul lecturii cu zeci de edituri de renume precum Nemira, Grupul Editorial ART, Trei, Humanitas, Curtea Veche, Publica, Corint și Harper Collins.