Resynergi folosește microundele pentru a da o nouă viață deșeurilor din plastic

Compania americană specializată în reciclarea deșeurilor din plastic Resynergi ne poate ajuta să transformăm aceste materiale poluante în produse sustenabile pentru întreaga planetă, cum ar fi motorină cu emisii reduse de carbon.

Folosind tehnologie de topire cu microunde, Resynergi permite o reducere a emisiilor de carbon de până la 68%, convertind totodată masele plastice de 20 de ori mai rapid decât metodele convenționale de reciclare. Recent, startup-ul a obținut o finanțare de 6,4 milioane de dolari într-o rundă Series B, iar fondurile vor fi folosite pentru scalarea soluției de reciclare, respectiv pentru comercializarea unității de 5 tone.

Potrivit reprezentanților companiei, până în prezent, cel mai lung proces al activității a fost obținerea finanțării necesare construirii unității de teste cu o capacitate de prelucrare de o tonă. După ce acesta a fost finalizat, echipa de experți a putut să scaleze procesul de producție și să determine cea mai rapidă și mai eficientă metodă de reciclare.

Unitatea cu o capacitate de cinci tone poate produce într-o zi până la 4,163 de litri de petrol din plastic, în vreme ce într-un an, capacitatea poate ajunge la 1,32 de milioane de litri.

Citește mai multe despre acest subiect pe Green Start-Up.



Citeste si