- 9 Februarie 2024
REVIEW Fifine Ampligame A6T - jucărie sau microfon de început de carieră în streaming?
Știi sondajele alea care zic că tinerii de azi nu mai vor să fie ingineri, ci vloggeri și să facă streaming? Și nu e un lucru rău. E mișto. Când aveam 16 ani și descoperisem internetul nu știam ce e asta, dar îmi imaginam că pun muzică la radio și vorbesc. Făceam asta pe Winamp. Nu aveam microfon. bun, îți dai seama. Aveam o chestie din aia subțire de o vezi prin sălile de conferință la Parlament care venea într-un set cu cele mai ieftine căști.
Azi ai mai multe posibilități. Și ceea ce avem aici în față e un dispozitiv de bază, pentru a testa lucrurile. Copilul tău vrea să facă streaming? Nu-l certa, poți să iei ceva ieftin la început și apoi să te duci spre lucruri mai complexe. Hai să vorbim pe scurt despre Fifine Ampligame.
DesignFifine Ampligame e un microfon cu condensator care se conectează prin USB. Deci din start e o limitare de calitate. Ca dimensiune e destul de mic, foarte ușor, realizat din plastic. Pachetul vine și cu un filtru acustic care are pe el desenat și un emoji, un suport cu trepied mic, shock mount și cablul USB. Sub microfon ai controlul de volum al microfonului.
Odată introdus într-un PC sau Mac, microfonul are lumini RGB care se aprind, dar nu pot fi controlate. Cu toate acestea, nu sunt deranjante. Per total, suportul este de calitate, microfonul din cauza greutății pare un pic de jucărie însă.
Are 3 variante de culori - negru, albastru și roz. În partea superioară ai un control tactil pentru Mute.
Calitatea sunetuluiDar contează calitatea sunetului la un asemena microfon. Și să vă spun pentru cine e. Setup-ul e de bază. Introduci în cablul USB și teoretic sistemul ar trebui să-l recunoască drept microfon. Dacă nu, în aplicația unde înregistrezi oricum vei putea selecta sursa de microfon.
Microfonul intră în categoria sunetului decent entry level. Față de Trust GXT256 EXXO care este microfonul meu de acasă capacitatea de izolare fonică nu este atât de mare. Microfonul nu reușește să condenseze sunetul atât de bine și există reziduuri de sunet static pe înregistrare, pe când pe Trust calitatea sunetului e mai bună, vocea este mai bine evidențiată, fără prea multe aberații în jur.
Volumul este unul la același nivel, Fifine compensează un pic față de Trust, dar poți să schimbi acest lucru cu ajutorul controlului existent deja pe microfgon.
Frecvența minimă este de 60 de herți, iar cea mai mare frecvență e 18 Khz. Distanța potrivită pentru el e de aproximativ 10-15 centimetri.
În momentul când am făcut înregistrările de test am putut să-mi dau seama din prima care a fost sunetul de pe Trust și care a fost de pe Fifine. Cred că cel mai mult m-a deranjat faptul că am simțit staticul pe înregistrare.
Se pot sesiza diferențele destul de bine între ele, iar prețul mic de pe Fifine își arată limitările.
Pentru ce este Fifine? Vrei să faci un cadou unui copil care visează să facă streaming? Poate începe cu acesta, nu e rău. E mai bun decât să se înregistreze cu microfonul laptopului, de exemplu. E un microfon ca să-ți faci mâna.
De asemenea, dacă ții training-uri online sau vrei să ai un microfon pentru birou și să fii auzit mai bine, nu e o investiție mare.
Dacă însă vrei să faci lucruri un pic mai profesioniste, îți recomand să te uiți la opțiuni mai bune. Dacă vrei să fii profesionist, recomandarea e să te uiți la o placă de captură și un microfon XLR. De exemplu, pentru nevoile mele de acasă, adică niște interviuri pe Zoom și poate niște call-uri online, USB-ul de la Trust e numai potrivit.
Preț Fifine Ampligame A6TMicrofonul costă pe site-ul oficial Fifine în pachetul pe care l-am primit eu 33 de dolari. Pachetul care conține braț extensibil pentru birou ajunge la 42 de dolari.
Asta înseamnă 150 de lei pentru un microfon entry level. Microfoane USB de la HyperX pornesc de la 450 de lei, iar un entry level de la Razer, cum ar fi Seiren Mini e 230 de lei. Un Blue Yeti e 1.000 de lei, iar microfonul pe care-l am la biroul de acasă e un Trust GXT256 EXXO care costă 380 de lei și separat am și un braț extensibil. Pe aceeași categorie, Audio-Tehnica ATR2500x e un microfon de 495 de lei.
Dar cum am zis, Fifine nu este genul de produs de care să mă sperii. Este pentru începători și un cadou excelent pentru copii sau ceva simplu și mic pentru acasă, care să nu ocupe mult spațiu și să fie simpatic.