Review iPhone 8/iPhone 8 Plus - mărul a cazut prea aproape de copac

iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt cele mai noi telefoane de la Apple, până la apariția lui iPhone X. Au trecut pe la noi pentru review și am filmat în 360 de grade pentru a oferi o perspectivă de ansamblu asupra acestor două dispozitive.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt cele mai noi dispozitive de la Apple, dar se simt, mai degrabă, ca iPhone 7s și iPhone 7s Plus. De fapt, dacă Apple ar fi respectat tradiția, acestea ar fi fost numele celor două dispozitive. Designul nu este foarte schimbat față de generația anterioară (sau față de toate telefoanele de la iPhone 6 încoace), singura diferență notabilă fiind carcasa din spate care este din sticlă. 

iPhone 8 Plus e un telefon destul de gros și, de asemenea, ambele telefoane par scoase din altă epocă pentru că marginile sunt destul de mari față de terminalele concurente. Telefoanele seamănă mai mult cu H uawei P10, un terminal lansat în primăvară, decât cu Samsung Galaxy Note 8 sau alte gadgeturi cu ecrane până în margini. Din păcate, iPhone 8 și iPhone 8 Plus par telefoane învechite. Aspectul general este plăcut, dar de-a dreptul banal în era telefoanelor cu ecrane curbate și lipsite de margini.



La nivel tehnic, iPhone 8 și iPhone 8 Plus au un procesor de ultimă oră, Apple A11 Bionic, prezent și pe iPhone X. Are șase nuclee și este asistat de 3GB memorie RAM pentru a asigura performanțe foarte bune. Un test benchmark plasează performanțele procesorului la nivelul performanțele unor procesoare de pe MacBook-urile mai vechi. De asemenea, procesorul grafic asigură randarea foarte bună a jocurilor, indiferent dacă vorbim de ultimele titluri. În privința aceasta, e un telefon de top. Totul se mișcă rapid, lucru de așteptat, chiar dacă animațiile puse de Apple pot da impresia că iPhone-urile sunt, de fapt, mai lente decât unele terminale cu Android. 

Autonomia este obișnuită pentru aceste terminale: deși au baterii de 1.821 de miliamperi, respectiv 2.691 de miliamperi, iPhone-urile au o autonomie de o zi întreagă dacă le folosești într-o combinație de WiFi și 4G. Deci, cu toate că au capacitatea mai mică, optimizarea sistemului de operare e așa de bună că mai și compensează. Partea bună este că folosirea sticlei nu are doar rolul de a împrospăta un pic designul. Mulțumită ei, poți să încarci wireless dispozitivul pe orice placă tradițională cu tehnologia Qi. De asemenea, ambele telefoane sunt capabile de încărcare rapidă, dar numai cu un încărcător special care trebuie cumpărat separat. Tipic Apple. 



Sistemul de operare, iOS 11, e o modificare destul de mare adusă de Apple. Diferențele se văd la nivel grafic, dar și la meniul rapid care se deschide printr-un swipe de jos în sus pe ecran. Acolo, pentru prima oară, Apple reușește să bage butonul care să oprească și să pornească datele mobile fără a accesa meniul de setări. Încă va trebui să intri în setări pentru a alege o rețea wireless la care să te conectezi, totuși. Alte schimbări țin de posibilitatea de a explora fișierele telefonului, partajarea rapidă a capturilor de ecran, și alte modificări minore care vin în ajutorul utilizatorilor. 

Camerele foto sunt relativ dezamăgitoare. iPhone 8 are o cameră principală de 12MP, iar iPhone 8 Plus are două camere principale de 12MP, cu F/1.8 și F/2.8. Față de modelele de anul trecut, îmbunătățirile nu sunt atât de vizibile. Pentru prima oară la lansarea unui telefon nou, iPhone 8 nu este cel mai bun telefon de pe piață, fiind învins de Samsung Galaxy Note 8 sau LG V30. Fotografiile ies foarte bine, doar că nu la fel de bine ca pe Note 8, telefon pe care l-am avut pentru comparații. iPhone 8 Plus are un mod de portret nou, menit să înlocuiască fundalul cu unul de studio, dar este atât de prost și inexact, că scoate poze tăiate, ca și cum fețele ar fi mere mușcate. Nici fotografiile făcute noaptea nu ies excepțional, cel puțin nu e dacă le compari cu cele făcute de Samsung Galaxy Note 8. 

 

Prețul e mare. 3.800 de lei la quickmobile.ro pentru iPhone 8 și 4.200 de lei pentru iPhone 8 Plus. Acestea sunt variantele cu 64 de GB pe care le-am testat noi, dar mai există și cele cu 256 de GB.

Concluzia noastră e că trebuie să aștepți după iPhone X, că mărul a căzut prea aproape de copac în ultimii patru ani, că iPhone 8 și iPhone 8 Plus sunt telefoane banale. Până la lansarea iPhone X, urmărește review-ul nostru filmat în 360 de grade.



Citeste si