- 10 Aprilie 2018
Review Lenovo Yoga 920 Vibes: laptopul cu design cu adevărat deosebit
Seria Yoga de la Lenovo e una care ne-a atras atenția de-a lungul anilor prin calități tehnice foarte bune și un design special, concentrat mai ales în jurul balamalei ca o curea de ceas. Seria Vibes e una limitată, construită alături de designeri din Milano, și iese în evidență prin carcasa din sticlă Gorilla Glass. Așadar, merită să începem cu designul.
Design Lenovo Yoga 920 VibesSă trecem ușor peste lucrurile tehnice: laptopul are un ecran de 13,9 inci, cântărește 1,37 kilograme, are un design platinum cu o carcasă din sticlă pe partea din spate a ecranului.
Așadar, carcasa. E superbă. Efectiv atrage atenția unde te vei duce. Am văzut acest laptop la IFA 2017 și mi-a atras atenția. Există 4 designuri, inclusiv două inspirate de Star Wars. Versiunea testată de noi e cea Vibes of Elegance, cu un panou de sticlă, cu un interior negru cu linii albe și albastre. Potențialul de design lansat de Lenovo cu această serie îmi place, pentru că scoate firma din rândul celorlalte. Personal, pentru orice persoană creativă și elegantă, acest laptop se potrivește ca o mănușă.
Marginile sunt cromate, destul de groase, laptopul nefiind cel mai subțire din lume. În partea cu tastatura avem un touchpad mediu ca dimensiuni, un senzor de amprentă și tastatura mare. Pe partea din stânga avem două mufe USB C și o mufă de căști. Pe partea din dreapta e o mufă USB 3.0 și butonul de pornire. E un laptop business cu imaginație. Balamaua e una superbă, specifică deja seriei Yoga.
Performanțele laptopului sunt la înălțime cu ajutorul procesorului, iar ecranul este foarte luminos și cu rezoluție excelentă.
Ecranul are 13,9 inci și o rezoluție Ultra HD. Culorile sunt saturate atât cât trebuie, iar calitatea este excepțională. De asemenea, ecranul are și touchscreen, util pentru modul de întoarcere al laptopului, care se poate transforma și în tabletă. În timpul testului am întâlnit o problemă - laptopul nu știe să treacă în modul tabletă automat. Se poate să fi fost doar acest exemplar de test cu probleme.
Procesorul este Intel Core i7 de a opta generație. Capacitatea SSD-ului este de 512 GB, iar memoria RAM este de 16 GB. Nu am testat acest laptop prin gaming, pentru că nu este făcut pentru acest lucru, ci pentru ceea ce va fi folosit - business. În browsing, aplicații numeroase deschise, inclusiv editare video și foto, laptopul funcționează bine. La editare video, ca la orice laptop de această dimensiune și cu astfel de specificații veți simți că începe să-și ia zborul din cauza ventilatorului. De asemenea, m-a deranjat faptul că se încălzește destul de puternic și atunci când scrii, mâna stângă începe să se simtă inconfortabil.
În browsing laptopul nu a sucombat, dar a avut momente când se trecea automat pe economisirea bateriei, care reduce automat performanțele. Așadar, aș avea o problemă mai mult la nivel de software, pentru că sunt printre cei care țin laptopurile ori pe modul de performanță maximă, ori pe un mix, niciodată pe econimisirea bateriei.
La nivel audio e dotat cu două boxe JBL sub partea inferioară care se aud foarte bine pentru a umple o sufragerie cu sunet. De asemenea, claritatea e destul de bun și laptopul nu vibrează foarte mult.
Autonomia laptopului e promisă la 10 ore, dar în condiții speciale. Am folosit laptopul în modul de performanță maximă și a ajuns la 3 ore. În modul mediu de performanță autonomia maximă obținută din browsing și Spotify a fost de 5 ore. E decent, nu excepțional.
Să trecem la sistemul de operare și tastatură, două lucruri esențiale.
La nivel software, avem un Windows 10 Home care vine dotat cu câteva aplicații inutile de la Lenovo, un bloatware obișnuit de la ei. Nu am folosit niciodată aplicațiile lor, dar sunt utile celor care vor să modifice, de exemplu, setările de sunet într-un mod mai profesional.
Am avut probleme cu softul la întoarcerea ecranului în modul tabletă, dar și din faptul că laptopul începea să proceseze intens. La deschiderea managerului de aplicații și procese, descopeream, o dată la câteva zile, sistemul care folosea 40% din puterea de procesare. Am încercat să închid procesul care consuma puterea de procesare și laptopul a intrat în blue screen of death. E puțin buggy, dar cred că poate fi reinstalat și, repet, e o versiune de test, iar acestea mai au anumite erori.
Ce nu am testat, pentru că nu sunt publicul țintă, e un lucru pentru creativi care e în pachetul acestui laptop - un stylus pentru designeri.
Tastatura de Lenovo e una rezistentă și foarte bună de obicei. Pe Yoga 920 tastatura va fi peste medie pentru majoritatea persoanelor. Din păcate, pentru mine, tastatura mi s-a părut că are un joc prea mare, are un feeling mult prea de plastic pentru gustul meu și părea puțin solidă, deși e doar o impresie. Tastele răspund bine și scrii rapid, dar m-aș fi așteptat la ceva mai mult.
Prețul e cel pe care-l așteptați atât de mult, nu? Ei bine, să nu vă faceți mari speranțe. La nivelul acesta de performanță, e un laptop pentru cei pasionați - varianta Star Wars Galactic Empire am găsit-o la 9.000 de lei, dar cu o reducere până la 8.200 de lei. Și să trecem la rubrica de puncte pro și puncte contra.
Pro
- Design unic și care-l scoate în evidență, poate cel mai frumos de pe piață
- Performanțe foarte bune, procesor de ultimă generație
- Ecran foarte bun
- Sunet clar și puternic
Contra
- Autonomia mai slabă decât cea promisă
- Diferite bug-uri are softului
- Tastatură destul de stângace și cu un feeling ieftin
- Preț foarte mare, disponibilitate redusă
Concluzia mea? Lenovo Yoga 920 Vibes e un laptop pe care ți-l iei dacă-l dorești. E ca o Alfa Romeo. Tehnic vorbind nu prea ai ce să-i reproșezi decât dacă-i cauți nod în papură, iar capacul de sticlă este operă de artă.