Review QNAP QGD-1600P - Dispozitivul pentru conectivitatea IMM-urilor

QNAP QGD-1600P este un switch smart cu sistem de operare propriu care poate fi folosit de antreprenori pentru setarea unei mașini virtuale. Poți să instalezi aceleași aplicații de rețea ca pe un PC, dar fără să mai ai nevoie de investiții în hardware și în switch-uri de rețea.

Abonează-te aici la canalul nostru de YouTube. Vezi în avanpremieră review-urile noastre publicate dimineața acolo și nu uita să-ți activezi notificările ca să fii anunțat.


Smart switch-ul ce conține inclusiv un NAS poate fi folosit ca un hub central pentru un IMM și  din el să poți controlezi toată infrastructura IT, economisind spațiu printr-o abordare hibridă față de cea tradițională. De exemplu, poți lega la un asemenea dispozitiv un sistem de supraveghere, camerele fiind conectate direct la Ethernet, fără alimentare separată. 

QGD-1600P are un procesor Intel Celeron J4115 quad-core tactat la 1,8 Ghz, o capacitate de 4GB memorie RAM și are două sloturi pentru stocare. Sloturile sunt de 2,5 inci SATA, la 6 GB/s și 3 GB/s. Memoria maximă este de 8 GB și are 16 porturi cu suport Power over Ethernet, ca să conectezi mai multe dispozitive. La nivel de porturi, ai și mufă HDMI și USB 3.0 

Suportă mașină virtuală și redare video la 4K 60 FPS, dacă vrei să conectezi camerele de supraveghere la acesta. De asemenea, poate fi folosit pentru sediul firmei ca să conectezi un sistem de alarmă. Stocarea se face pe SSD-uri, iar acest model avea două asemenea SSD-uri de la Seagate. 

La ce se folosește QNAP QGD-1600P? 

Practic, un singur QNAP QGD-1600P poate să înlocuiască în firmă un network video recorder, un router sau switch, un NAS și un PC, având toată interfața controlului pentru rețea disponibilă în propiul sistem de operare. De asemenea, stocarea se face pe SSD-urile din dotare de la Seagate.  QNAP QGD-1600P are două sloturi pentru SSD, dar poți suplimenta stocarea prin adăugarea unui NAS. 

Dispozitivul se încadrează la categoria Power over Ethernet și știu că deja lucrurile devin complicate, dar e mai simplu decât pare: switch-ul alimentează dispozitive prin cablu Ethernet și permite economisirea de spațiu. QNAP QGD-1600P face toată conectivitatea mai facilă și te scapă de cabluri, ceea ce poate fi o problemă pentru un IMM cu spații mici. De asemenea, poți conecta la QNAP și becuri sau sisteme LED cu mufe RJ45. 

Ca să folosești QNAP QGD-1600P ai nevoie de interfața proprie a dispozitivului. Ea poate fi folosită pentru LAN management în firmele mici și mijlocii și e ușor de utilizat de IT-iști sau cei care se ocupă de rețea. De asemenea, dispozitivul e controlat de la distanță pentru a asigura un birou inteligent. Prin dispozitiv poți să controlezi rețeaua de internet, luminile din firmă, ecranele de digital signage sau camerele de supraveghere. 

În plus, poți să folosești dispozitivul acesta, de exemplu, în cazul unui restaurant sau cafenele, ca să manageriezi toate dispozitivele IT din încăpere. Dincolo de conexiunea WiFi pentru clienți, poți să legi camerele de supraveghere, sistemele POS, afișajul digital și alte dispozitive de comandă. Sistemele sunt alimentate Power over Ethernet la 60 de wați. De asemenea, ai conectivitate rapidă pentru ca aplicațiile să funcționeze în timp real. Scenariul acesta merge și la hoteluri mici sau rețelele AirBnB, de exemplu. 

Pentru afacerile mai obișnuite, care nu au un punct de lucru atât de activ, dispozitivul poate fi folosit pentru backup-ul fișierelor de către toată firma, firewall, VPN, voice over IP și conectarea dispozitivelor wireless. 

Oricum, e un dispozitiv util pentru IMM-uri și merită testat pentru simplificarea infrastructurii.  Costul său, în funcție de configurație, poate ajunge la 679 de euro + TVA la distribuitorii autorizați Elko, Ingram și NOD, fără să ai nevoie de investiții suplimentare. Dacă ai nevoie de mai multă stocare, extinzi cu un NAS. 



Citeste si