- 9 Decembrie 2019
Review Razer Hammerhead True Wireless - Airpods killers?
Razer vrea să aibă cât mai multe dispozitive pentru pasionații de gaming. Căștile true wireless de mici dimensiuni nu sunt o zonă specifică pasionaților de gaming, dar acestea sunt pentru cei care vor să se bucure de jocuri mobile. Razer promite pentru Hammerhead True Wireless latență redusă a sunetului la un preț rezonabil. Noi am testat căștile timp de câteva săptămâni pentru a vă spune dacă merită să vă înlocuiți Airpods-urile cu acestea.
Design Razer Hammerhead True WirelessNu sunt multe de spus atunci când vine vorba de designul acestor căști. Ele seamănă cu Airpods și au forma de lacrimă deja specifică. Permit o purtare confortabilă în ureche și cu toate acestea stau destul de fixe. La nivelul dimensiunilor nu sunt foarte mari, lucru ce m-a deranjat, de exemplu, la căștile wireless de la Huawei. Practic, sunt la fel de mari ca Airpods-urile, dar logo-ul Razer este inserat pe o ieșire rotundă, destul de amplă.
Arată mai bine decât alte asemenea dispozitive și sunt discrete, iar culoarea neagră le face să nu iasă atât de mult în evidență. Sunt poziționate magnetic în cutia de încărcare care are o formă ovală, ce se aseamănă cu Samsung Galaxy Buds.
Sunt construite dintr-un plastic mat, dar m-a deranjat faptul că dau impresia că sunt destul de ieftine la construcție și nici cutia nu este impresionantă. În continuare Airpods sau chiar Buds de la Samsung, cu un preț mai mare totuși, rămân un reper de design și calitate.
Așadar, dacă e să vorbim de design, îmi place dimensiunea redusă, faptul că sunt discrete, dar aș fi vrut să transmită mai bine senzația de calitate.
Specificații tehniceRazer se laudă cu faptul că aceste căști sunt făcute pentru gaming-ul mobil și au o latență redusă. E greu să vezi acest lucru, realist vorbind. Pe YouTube există în continuare o microlatență deranjantă, la fel ca la toate dispozitivele wireless de această dimensiune. De asemenea, în jocuri nu vei simți cu adevărat diferența față de alte căști din aceeași categorie. Am încercat pe Android Call of Duty și la nivel maximum al volumului, căștile au oferit un sunet de calitate și destul de imersiv, cu un nivel de bass rezonabil. Cu toate acestea, principalul avantaj al căștilor, adică latența redusă, nu iese în evidență așa de mult.
Un lucru neplăcut la Airpods e faptul că în metrou sau în zone cu zgomot destul de puternic nu există o izolare fonică decentă. Nu mă pot aștepta de la asemenea căști să ofere o izolare perfectă, dar măcar să compenseze din volum. La Airpods nu pot asculta podcast-uri în metrou sau avion, de exemplu. Am folosit Razer Hammerhead True Wireless în avion și la volum maximum încă auzeam motorul deasupra vocii.
Așadar, deși sunt mai bune la volum ca Airpods, nu sunt ideale. În continuare căștile intraauriculare fac o treabă mai bună, dar personal nu sunt confortabil cu acelea. Razer a adăugat în pachet și două cover-uri din cauciuc pentru capetele căștilor care, teoretic, aduc o izolare fonică mai bună. Da, izolează mai bine, dar nu ideal. Sunt bune și pentru a ține căștile mai strâns în ureche, dar pot deveni inconfortabile.
Căștile se conectează prin Bluetooth. Pe Android conexiunea a fost foarte simplă și s-a realizat rapid. La deschiderea cutiei în care sunt căștile conexiunea se face aproape instantaneu, inclusiv cu un anunț verbal al realizării acesteia. Aș fi vrut să nu fiu anunț de fiecare dată de vocea robotică de femeie că “Bluetooth is connected”, dar să zicem că e o metodă simplă. Am încercat să le folosesc și conectate Bluetooth la un MacBook, dar am avut dificultăți în a menține conexiunea cu ele și se deconectau destul de des.
În privința autonomiei, Razer promite 3 ore de ascultate continuă, ceea ce am putut trăi și în realitate, iar căștile pot fi încărcte de 3 ori și jumătate în cutia care are și bateria. Cutia se încarcă într-o oră și jumătate, iar un plus e mufa USB-C, ceea ce înseamnă că nu trebuie să mai stai cu un alt încărcător după tine.
Așadar, tehnic vorbind merită Hammerhead mai mult decât Airpods? Da, fără îndoială. Incremental sunt mai bune.
Software și operareRazer a creat și un software pentru Android care e făcut pentru aceste căști, dar basic e puțin spus. Practic aplicația Razer Hammerhead este un tutorial simplu și care nu folosește la nimic altceva. După un update am putut să schimb 3 moduri audio, dar cam atât. Așadar, aplicația e un fel de tutorial plus.
Controlul căștilor se face prin touch cum ziceam. Teoretic e simplu. Practic e extrem de complicat. Cu o singură apăsare poți să apeși Play/Pause, dar și să răspunzi la apeluri. Cu un Dublu Tap te duci la următoarea piesă, iar cu un triplu tap te duci la melodia anterioară. Ei bine, și aici intervin lucrurile și mai complicate.
Cu o triplă atingere și dacă ții o cască apăsată pentru două secunde intri în Game Mode, în care căștile sunt adaptate pentru jocurile mobile. Tot prin această comandă complicată poți să ștergi istoricul de împerechere, pentru a conecta căștile la un nou dispozitiv. Pare simplu, dar e aproape imposibil de nimerit. Dacă apeși lung 2 secunde pornește asistentul vocal al telefonului pentru a trimite comenzi prin voce.
Așadar, la nivel de software, Razer Hammerhead True Wireless, stau extrem de prost. Acel soft e un manual de folosire și cam atât. Iar controlul tactil e complicat și cumva nu foarte responsiv. Nu de puține ori am încercat să le opresc și, când colo, am apăsat prea tare și mi le-am scos din ureche.
Ce preț au? 120 de euro pe meleaguri europene și 99 de dolari în Statele Unite. E un preț bun pentru ce oferă și le-aș cumpăra fără îndoială în dauna celor de la Apple.
Concluzionând, vrei să ai niște căști care nu sunt uriașe, arată bine, se aud decent și nu îți iau toți banii din buzunar? Razer a făcut treabă bună, dar Hammerhead sunt necizelate pe alocuri.