REVIEW Samsung Galaxy Buds 3 - design pe care-l știi, funcții cu AI

Samsung Galaxy Buds 3 sunt căști lansate de compania sud-coreeană odată cu telefoanele Flip și Fold. Samsung renunță la formele originale pentru că aceste dispozitive arată exact ca altele, dar vin cu AI și cu funcții interesante.

Samsung Galaxy Buds 3 și Samsung Galaxy Buds 3 Pro au venit odată cu Flip și Fold la finalul verii, iar cele pe care le am eu în acest video sunt cele mai ieftine, care vin în două culori, gri și alb, la un cost de 840 de lei pe piața din România astăzi.

Design Samsung Galaxy Buds 3

Anii trecuți Samsung a adus căști care arătau ciudat. Buds Live sub formă de fasole, Buds normale și Buds Pro care erau rotunde și diferite de ceea ce vedeai la Apple și Huawei. Anul acesta simt că Samsung a cedat în fața tabelurilor care arată cotele de piață și au zis să facă niște căști care arată exact ca niște Apple Airpods. Asta va fi bine pentru mulți, am vorbit cu oameni în această perioadă care s-au arătat atrași de faptul că "sunt ca niște Airpods".

Dar pentru mine acest lucru este o mică dezamăgire. E o cedare în fața designului făcut de comitet. Forma aceaasta e cea cu care ne-am obișnuit la căștile de mici dimensiuni, însă apreciez originalitatea pe piață. Samsung zice că a re-imaginat forma căștilor. Tot ce pot zice e că și eu îmi reimaginam materia la latină de la colegii mei în liceu.

Căștile au forma tradițională de lacrimă cu o tijă care nu e rotundă, ci are colțuri unghiulare, o formă de triunghi ce avantajează controalele tactile. Elemente de culoare albastre și roșii separă stânga de dreapta, așa cum este și pe modelul mai scump. Acolo avem și niște LED-uri de această culoare, aici nu. Avem culorile marcate și pe cutie, care se diferențiază de forma tradițională a cutiilor de căști doar pentru că au un capac translucid, dovadă că tehnologia translucidă începe să-și facă din nou apariția, fie că vorbim de Nothing Phone, de dispozitivele de la DJI sau, iată, cutia de căști de la Samsung Galaxy Buds 3.

Nu am nimic cu această formă, e ca și cum aș avea ceva cu forma telefoanelor de azi. E forma stad ard, doar că Samsung îmi plăcea când erau diferiți, anul acesta căștile par banale, nediferențiate. Airpods doar pe gri.

Designul acesta are avantajul de a sta foarte comod în ureche, iar în majoritatea timpului Samsung Galaxy Buds 3 îndeplinesc această funcție. Cu toate acestea, personal am simțit senzația de instabilitate în ureche. Nu tot timpul, doar că alte modele pot sta la diferite unghiuri fără să ai senzația că vor cădea. Samsung trebuie puse cu tija pe diagonala urechii, altfel tind să nu se potrivească perfect și să dea să cadă. Cu toate acestea, au trecut testul meu particular - când dorm cu o cască în ureche și de dimineață o văd în continuare în ureche, chiar dacă mă mișc.

Controale tactile ale căștilor Samsung Galaxy Buds 3

Forma tijei este însă avantajoasă la ceva. Căștile de mici dimensiuni se controlează de multe ori tactil, dar situația nu e ideală. Mai ales dacă trebuie să apeși cumva și să le dezechilibrezi din ureche, să le dai un brânci. Din acest motiv, personal sunt mai degrabă fanul controalelor din tijă - apăsările haptice, cu vibrație, sau slide-ul de sus în jos.

Brațul acestor căști este cel mai bun la controale tactile în momentul de față din ce am mai testat eu. Forma triunghiulară e avantajoasă pentru a putea să le prinzi cu două degete și să nu ai dificultăți în a accesa fiecare funcție.

Dacă glisezi de sus în jos controlezi volumul, dacă atingi cu un pinch poți opri muzica sau chiar poți lansa o aplicație de pe telefon, în funcție de setările pe care le faci în aplicația Galaxy Wearable pe care o instalezi pe telefonul tău.

Calitatea audio

Despre căști sunt două lucruri mari și late - ergonomia / forma și calitatea audio. Pentru căștile de mici dimensiuni am ajuns departe. Buds 3 au un difuzor nou de 11 milimetri cu o diafragmă îmbunătățită cu amplitudine de 1,5 x, pentru a intensifica sunetul. E un sunet mai puternic și mai clar într-o dimensiune redusă.

De asemenea, căștile au un codec Samsung Seamless care comprimă și codifică audio până la 24 de biți sau 96 de kHz. Teoria pentru audiofili e că vei auzi mai multe detalii pe care artiștii le-au intenționat. Sau regizorii filmelor. Teoria mea e următoarea. Dacă nu ai auz absolut, șansele să auzi diferențele acestea sunt infime. Poți face diferențe clare între căști bune și căști proaste, dar de la un anumit nivel e foarte greu să-ți deai seama de diferențele dintre Buds 3, Huawei Freebuds sau Apple AirPods.

Teoria spune așa - AI înțelege forma urechii, există senzori care să acopere "golurile" de aer care se formează atunci când ai căști ce nu au dopuri. Cu toate acestea, ANC-ul e decent, fără să fie excepțional. La nivelul de 40-50% al volumului începi să nu mai auzi lumea înconjurătoare, dar la acest volum deja eu personal încep să am o problemă - adică nu vreau să dau muzica atât de tare. Dacă nu asculți nimic, vei auzi lumea înconjurătoare ca și cum ai pune un efect de izolare a reverbului. Toate sunetele sunt mai seci, dar se aud. Personal prefer ANC-ul de la Huawei, care e mai puternic, dar în același timp confortabil. La Samsung, chiar dacă acest lucru trebuie realizat din softwarte de multe ori pe aceste modele, nu mi s-au părut reușite.

Galaxy AI pe Samsung Galaxy Buds 3

Căștile sunt integrate și cu inteligența artificială, pentru că suntem în 2024. Așa că au Galaxy AI dacă ești conectat cu aplicațiile potrivite la telefon. Teoria zice așa - AI te ajută să ai o izolare fonică adaptată nevoilor tale, un equalizer adaptat, ajustează sunetul muzicii pentru mediul înconjurător și te ajută în apeluri.

De asemenea, Galaxy AI pot fi folosite pentru funcția de traduceri de la Samsung - fie că asculți o conferință, fie că discuți cu cineva, fără să mai fii nevoit să folosești microfonul telefonului. Funcția Interpreter poate fi accesată printr-o apăsare dublă a tijei.

Hai să o luăm pe rând. Interpreter nu e disponibil în limba română și e o funcție interesantă, dar de care nu vei avea nevoie prea curând sau foarte des. Deci în principal ea există, dar va sta nefolosită. O vezi în review-uri acum la început, dar nu o vei vedea în folosirea de zi cu zi a oamenilor.

În rest, cele două litere magice de anul acesta, AI - sunt precum credința. Ori crezi, ori nu crezi. Sigur că există algoritmi de inteligență artificială, sigur că învață, dar nu ai cum să-ți dai seama de asta. Ce am apreciat dacă e să cred cu adevărat această promisiune este că AI optimizează calitatea în apeluri într-un mod excepțional, fiind printre cele mai bune căști pe care le poți folosi pentru a vorbi la telefon, iar ăsta e un lucru foarte bun, chiar dacă nu e cel mai sexy de spus într-un review.

Buds 3 pot fi conectate la un PC, la un telefon și trecerea se poate face foarte ușor de la un dispozitiv la altul, această integrare a dispozitivelor fiind un avantaj esențial pentru Samsung în lupta pe piață cu Apple. Dacă ai un telefon Galaxy, acestea sunt căștile cele mai bune să le ai de zi cu zi cu tine. Mai au integrat și Aurocast, o tehnologie prin care poți distribui ceea ce asculți tu și altor dispozitive. Practic, asculți cu Galaxy Buds 3 ceva și poți da share prin Bluetooth unei alte persoane de lângă tine, în avion să zicem.

Alte funcții suplimentare Samsung Galaxy Buds 3

Căștile au rezistență la apă IP57, cântăresc 4,7 grame fiecare, iar cu tot cu carcasă 46,5 grame. Fără izolare fonică autonomia e de aproximativ 6 ore jumătate de playback continuu, ceea ce pentru mine a însemnat că pot să le folosesc 2-3 ore la muncă și să le am încărcate aproximativ 3 zile. Asta fără carcasă, care înseamnă că le încarc cam o dată pe săptămână cel mult. Pe partea aceasta stau foarte bine.

La 840 de lei nu sunt căști foarte ieftine, dar sunt căști bune pentru cei care au dispozitive Samsung. De asemenea, aș spune că sunt căști interesante pentru cei care caută Apple Airpods, dar pentru Android. Dacă ai un ceas Samsung, un telefon Samsung, interconectivitatea este una pe care o vei dori.

Nu sunt căști proaste, departe de mine gândul acesta. Doar că îmi pare rău că Samsung a renunțat la originalitate pentru a urma același model. Poate vinovații suntem noi. Utilizatorii. Care s-au obișnuit cu ce primesc și când văd o formă diferită se gândesc că e greșită. Poate da, poate nu.

Dacă ai generația a doua de Buds nu ai nevoie de acestea. Dar dacă ai nevoie de niște căști de calitate, de mici dimensiuni, care au controale tactile foarte ușoare, Samsung Galaxy Buds 3 sunt o opțiune bună. 



Citeste si