România, campioană mondială la costul serviciilor de curierat. Clasamentul complet

România are cel mai mic cost al curieratului, conform unui studiu realizat de Sellics, o platformă globală care ajută sellerii să vândă pe Amazon. Cu toate acestea, din cauza infrastructurii proaste, costurile raportate la kilometri sunt mari.

Potrivit studiului Sellics, Statele Unite este cea mai scumpă țară pe piața curieratului, cu un cost mediu de 55,39 de euro, cu 385% mai mult decât costul mediu la nivel mondial. România e cea mai ieftină țară. Costul mediu al unui colet ajunge la 3,20 de euro conform studiului, cu 71% mai puțin decât media globală.

Studiul a analizat costul unei livrări prin servicii locale standard din cele mai mari orașe ale țării. Studiul a luat în calcul UPS, DHL, Fedex, dar și companiile locale de pe fiecare piață. Pachetul standard e definit ca cel de 2 kilograme - 46 x 31,5x9,5 centimetri. De asemenea, livrările luate în calcul au fost cele de tip "Express Shipping", adică în 1-2 zile lucrătoare.

Iată mai jos clasamentul costului livrării. România e în fața Indoneziei, Bulgariei, Turciei și Chinei.

Cu toate acestea, costul de livrare pentru 1.000 de kilometri e mare în România, ceea ce arată presiunea pusă asupra firmelor de curierat, dar și problemele la nivel de infrastructură.

Pentru distanța dintre București și Cluj-Napoca, o firmă de curierat cheltuie 9.88 euro la 1.000 de kilometri, pe când în China, între Shanghai și Beijing o firmă de curierat cheltuie în medie 3,90 de euro.

Poți citi întreaga metodologie a studiului și o hartă bazată pe costul curieratului în acest link. 

Foto - Deposit Photos/monkeybusiness



Citeste si