Românii de la Symme3D au creat imprimanta care face oase, piele și vase de sânge

Startup-ul timișorean Symme 3D lansează pe piață o bioimprimantă 3D prin care se poate imprima țesut viu. Imprimanta românilor poate printa oase, piele, cartilagii nevascularizate, vase de sânge și poate contribui la tratarea cancerului.

După succesul înregistrat cu producerea și comercializarea imprimantelor 3D multifuncționale, desktop și industriale, Symme3D adaptează produsul pentru unul dintre domeniile viitorului: biotehnologia. Viziunea companiei este de a contribui cu tehnologia avansată la revoluționarea domeniului medical, îndeosebi sprijinirea cercetărilor medicale care au ca scop tratarea cancerului. Imprimanta a fost lansată la târgul MedTec Europa Stuttgart.

„Cu aceste tehnologii complementare aducem, în premieră, 3D printing-ul industrial de larg consum în industria medicală. Tehnologia Symme3D Biotech One permite printarea 3D a unui număr nelimitat de tumori canceroase în scopul efectuării de cercetări medicale, fără riscul contaminării sau necrozării culturii vii, cauzate de procese de menținere în viață a materiei biologice și pentru o durată nelimitată de printare.”, spune Călin Brandabur, fondator și CTO Symme3D. O asemenea imprimantă pleacă de la 10.000 de euro și poate ajunge până spre 25 - 30.000 de euro, cu posibilitatea de customizare.

Am integrat cu succes tehnologii complexe, de filtrare HRV, germicidare UV și incubare, generând astfel un produs automatizat, integrat într-o structură hardware dublu etanșeizată

Piața globală de bioprintare va ajunge la o valoare de 1,82 de miliarde de dolari până în 2022, potrivit Grandview Research.

Symme3D a realizat un parteneriat cu Oncogen, Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului, totodată fiind și unul dintre cele mai avansate centre de cercetare din România. Acest parteneriat strategic a permis accesul inginerilor Symme3D la cunoștințe și dispozitive ultraperformante, utilizate în cercetare medicală.

„Prin intermediul Symme3D Biotech One, cel mai nou produs al nostru, am reușit să aducem conceptul de tehnologie de printare 3D bio la un nivel superior. Am integrat cu succes tehnologii complexe, de filtrare HRV, germicidare UV și incubare, generând astfel un produs automatizat, integrat într-o structură hardware dublu etanșeizată, care prezintă un design elegant și totodată practic.”



Citeste si