Românii de la Dexory care digitalizează depozitele obțin o investiție de $80 mil

Startup-ul britanic de management digital al depozitelor, Dexory, cofondat de o echipă de români, a primit recent o investiție de 80 de milioane de dolari printr-o rundă Series B pentru a continua perfecționarea produsului său, numit DexoryView.

În ultimii trei ani, compania a ridicat nu mai puțin de 120 de milioane de dolari, spune Tech.eu și a demonstrat o creștere impresionantă pe piață, grație roboților săi ce automatizează inventarierea în depozite. Am văzut chiar noi anul trecut cum acești roboți simplifică masiv procesul de inventariere în depozite, fiind mult mai rapizi și mai eficienți decât oamenii.

Unul dintre depozitele din România care a implementat roboții celor de la Dexory este operat de A.P. Moller - Maersk & iB Cargo. Acesta a fost deschis în septembrie 2021 cu 76.000 de metri pătrați, iar la mai puțin de 2 ani, s-a extins la 100.000 mp, oferind soluții logistice personalizate și deservind 8 țări din Europa și Balcani. Unitatea este situată în parcul industrial CTPark Bucharest West și este certificată BREEAM.

Inventarierea cu oameni ar dura un an în acest depozit, dar cu ajutorul DexoryView, procesul durează doar o zi. Robotul NEO, dezvoltat de Dexory, operează zilnic în acest centru logistic, aflat în Bolintin-Deal, scanând peste 10.000 de amplasamente de paleți pe oră, față de 150 de amplasamente pe oră cu procesele manuale curente. Acuratețea inventarului a crescut după implementarea robotului la 98%, față de 95% cât era atunci când angajații se ocupau de acest proces îndelungat.

Andrei Danescu, cofondatorul și CEO-ul Dexory, a declarat că „suntem foarte încântați de evoluția pe care am avut-o în ultimele 18 luni. DexoryView se dovedește a fi o tehnologie inovatoare care contribuie la transformarea digitală a business-urilor și care le ajută să își optimizeze operațiunile din depozite, dar și lanțul de aprovizionare.”

Runda Series B de 80 de milioane de dolari a fost condusă de DTCP, iar la finanțare au participat și investitori precum Latitude Ventures sau Bootstrap Europe.



Citeste si