Wallor 2.0: Românul care a strâns 80.000$ pe Kickstarter pentru un portofel pe care nu-l pierzi

Viorel Crețu e un român care a creat un portofel inteligent în 2017 și a primit 22.000 de dolari pe Kickstarter. Viorel revine cu o nouă campanie, pentru noua generație, și a strâns deja peste 80.000 de dolari.

Wallor e un portofel inteligent prin care șansele să pierzi banii și documentele sunt mici, pentru că portofelul are integrat un sistem GPS și se conectează la o aplicație pe telefon mobil. Astfel, chiar dacă-l pierzi sau își este furat, poți să-l găsești peste tot. Campania românului de pe Kickstarter a plecat de la un țel de 25.000 de dolari, dar a ajuns la 82.300 de dolari și mai sunt 20 de zile de finanțare.

Wallor e o gamă de portofele de diferite tipuri. Viorel Crețu a lansat acum pe Kickstarter patru modele: Bifold Vertical, Bifold Horizontal (acestea fiind portofele tradiționale, cu orientare verticală sau orizontală), Travel (un portofel mai mare în care poți să pui și pașaportul) și Cardholder Split, ultimul fiind un port-card.

Contribuie la campania românului de pe Kickstarter cumpărând portofelul la acest link. 

Portofelele au GPS și nu le pierzi

Portofelele au GPS integrat și pot fi identificate cu ajutorul aplicației de smartphone. Portofelul trebuie conectat la telefon și funcționează. De asemenea, are un mecanism prin care apeși un buton de pe portofel și poți să-ți găsești și telefonul. Butonul declanșează o alarmă pe telefon. În plus, Wallor oferă și tag-uri GPS care pot fi puse pe pașaport, card sau chei. Acestea pot fi incluse în aplicația de pe smartphone și poți să le găsești prin GPS.

Un amănunt interesant e partea de realitate augmentată. Dacă ai un tag inteligent care are integrat un senzor GPS, poți deschide camera telefonului, iar acesta identifică obiectul în cameră. Poți să pui asemenea tag-uri și pe troller, geantă sau ghiozdan, ca să nu le pierzi în excursii.

Baterie detașabilă pentru încărcarea telefonului prin portofel

Pe lângă toate funcțiile de securitate deja prezente, Wallor are și o baterie externă detașabilă care poate fi integrată în portofel. Aceasta funcționează wireless și poți să pui telefonul pe portofel și să-l încarci. Vor fi mai multe variante de baterie, de la 1.500 de miliamperi la 2.500 de miliamperi sau 4.000 de miliamperi.

Orice portofel cumpărat vine cu un încărcător Wireless pe tehnologie Qi, prin care poți încărca bateria wireless din portofel sau direct telefonul.

Prețurile pe Kickstarter pleacă de la 109 dolari pentru un portofel, dar sunt și variante mai scumpe, care ajung la 199 de dolari pentru un model mai complex de portofel. Livrarea urmează să înceapă în mai 2019. La ediția anterioară a portofelului, Wallor nu a avut probleme cu livrarea, așa cum se întâmplă deseori în proiectele de crowdfunding, deci e un proiect în care poți avea încredere.

Povestea lui Viorel Crețu

start-up.ro a scris despre Viorel Crețu din 2017, de la primul portofel lansat. 

Viorel Crețu a fost antreprenor toată viața. A deschis primul business în 2003, în Brașov, o agenție de publicitate. Atunci a inventat o reclamă vorbitoare. În 2007 a înființat WebEffects, o companie de dezvoltare și web development pe care a dezvoltat-o timp de 10 ani și a ajuns la o rețea de 240 de programatori internaționali.

Astăzi, compania sa, căreia i s-a alăturat un CTO străin, Jason Ho, s-a extins cu birouri în mai multe țări, din Spania, până în România, Rusia, Singapore, Statele Unite (New York, Florida, New Mexico).



Citeste si