Românul Cornel Amariei, finalist în Global Business Hall of Fame. În trecut, laureații au fost Estee Lauder, David Ogilvy sau Levi Strauss

Românul Cornel Amariei, fondator al companiei .lumen, este printre cei cinci finaliști ai programului Global Business Hall of Fame by JA Worldwide. El creează la .lumen ochelari inteligenți pentru a reda persoanelor cu probleme de vedere o viață cât mai simplă și bună.

Global Business Hall of Fame prezintă antreprenori de top și lideri din toată lumea care pot schimba viața noastră. Printre cei care au câștigat de-a lungul timpului această distincție se numără Estee Lauder, David Ogilvy sau Levi Strauss. Programul are loc din 1976 și a inclus în Business Hall of Fame peste 247 de laureați.

Anul acesta, Global Business Hall of Fame are 9 finaliști care sunt din zona liderilor, dar și inovației, din țări precum România, Zimbabwe, Australia și multe altele.

Aceștia au servicii precum aplicații, ochelari inteligenți, turism eco, securitate sau un marketplace pentru freelenaceri.

Câștigătorii care vor fi incluși în Global Business Hall of Fame vor fi anunțați la finalul lunii mai.

Cei cine finaliști din categoria inovatorilor:

Cornel Amariei a fost Innovation manager la Continental, iar din 2020 a fondat propria sa companie, .lumen, care dorește să realizeze ochelari pentru persoanele cu probleme de vedere. Compania folosește AI, robotică și neuroștiință pentru a putea ajuta oamenii cu probleme de vedere să se descurce mai bine în lume. .lumen a primit până acum un milion de euro finanțare.

Alisee de Tonnac este fondatoarea grupului elvețian Seedstars World, un grup de companii care susține tehnologia și antreprenoriatului. Seedstars ajută 80 de ecosisteme și 100.000 de participanți din toată lumea.

Emmanuel Nyame este un activist ghanez care e Community Manager pentru United Nations Foundation și susține 44 de microinfluenceri din toată lumea pentru a crește impactul inițiativelor sociale. El este punctul de legătură dintre Națiunile Unite și liderii locali pentru implementarea de programe.

Melanie Perkins este una dintre cele mai tinere CEO din lume și a fondat compania Canva, care ajută oamenii să creeze vizualuri într-un mod ușor. Canva a fost lansată în 2012 și are utilizatori în 190 de țări. Evaluarea companiei este de 3,2 miliarde de dolari.

Vanessa Zommi a fondat compania cameruneză Afya Tea la 17 ani și a fost în topul 30 sub 30 african. Afya Tea e singurul ceai deținut de o entitate privată africană și vinde în toată lumea.

Finaliștii din categoria liderilor:
  • Alice Bentinck este fondatoare a companiei Entrepreneur First din londra, o companie ce ajută startup-urile să se dezvolte. De asemenea, e cofondator Code First: Girls.

  • Bruce Poon Tip e un lider global în zona antreprenoriatului social și e fondator G Adventures, cel mai mare grup de turism de aventură din lume.

  • Divine Ndhlukula e fondator al DNNS Security Operations, una dintre companiile cele mai respectate din zona protecției și securității.

  • Loulou Khazen Baz e fondatoarea NAbbesh.com, primul marketplace din Orientiul Mijlociu care conectează afacerile cu freelancerii.

Ce face .lumen, compania lui Cornel Amariei?

Ochelarii .lumen permit utilizatorilor o mobilitate mai bună, ajutându-i să aibă acces mai ușor la educație și apoi la locuri de muncă, contribuind astfel la îmbunătățirea vieții lor sociale.

„În lume sunt peste 40 milioane de nevăzători și singura soluție de mobilitate avansată este câinele ghid. Din păcate, un câine ghid este extrem de greu de întreținut, costă între 30 și 60 de mii de dolari antrenamentul. În acest moment, la nivel global, sunt doar 28.000 de astfel de câini”, spune Cornel Amariei, CEO .lumen. În practică, .lumen îndeplinește aceeași funcție ca un câine ghid pentru nevăzători, însă la costuri mult mai mici, fără să necesite același grad de îngrijire. Dacă antrenamentul unui câine ghid durează ani de zile, ochelarii pot fi produși rapid, în serii mari, la cerere.

Proiectul este dezvoltat de o echipă formată din peste 30 de experți din domenii diferite precum inginerie, științe, psihologie, design industrial sau business development. .lumen este fondat de antreprenorul Cornel Amariei, CEO, (fondator, fost Head of Innovation în cadrul companiei Continental Automotive Systems) și Gabriel Chindriș (CTO), conferențiar în cadrul Departamentului de Electronică Aplicată al Universității Tehnice Cluj-Napoca.

  • Citește mai mult despre activitatea lor în acest articol din start-up.ro. 


  • Citeste si