- 11 Septembrie 2017
Șase startup-uri selectate la acceleratorul Orange Fab
Fullscreen Digital – direcția Smart Territories - oferă servicii de digital marketing cu inteligență bazată pe locație.
SiloMeter – direcția Smart Territories - ajută proprietarii de silozuri să devină mai profitabili și să evite însilozarea și deteriorarea produselor agricole.
Box2M – direcția Smart Territories - propune un ecosistem IoT cu aplicabilitate pentru utilități, telecom și securitatea infrastructurii. Aceasta generează beneficii pentru clienți, precum reducerea pierderii de energie cu până la 10%.
MagnaSCI – direcția Future of Life - prin uRADMonitor, soluția de monitorizare a calității aerului implementată și în conceptul de Orange Smart City.
Symme3D – direcția Future of Life - prin Biotech One, prima imprimantă 3D complet integrată și precisă pentru țesuturi avasculare și vase de sânge realizate din celule stem, ce folosește un incubator de ultimă generație, ce controlează temperatura și umiditatea.
Pentest-Tools – direcția Security - primul serviciu online de evaluare a nivelului de securitate prin penetration testing, unde utilizatorii obțin o listă detaliată a vulnerabilităților pe care le pot repara pentru a face față unui atac cibernetic.
Programul Orange Fab urmărește identificarea startup-urilor românești care au un produs viabil și care sunt capabile să îmbunătățească stilul de viață al oamenilor și să stabilească noi tendințe prin utilizarea tehnologiei pentru principalele industrii de pe piața locală. Orange Fab este un program fără investiţii directe, ceea ce înseamnă că startup-urile selectate nu vor renunța la acțiuni în schimbul participării. Prin intermediul programului, echipele de succes pot fi recomandate către Orange Digital Ventures, divizia de investiții a Grupului Orange.
„Obiectivul Orange Fab este inițierea de colaborari comerciale cu startup-uri care activează într-unul din domeniile care vor contura modul în care trăim sau lucrăm în viitor. Mai concret, ne dorim să integrăm inovațiile propuse în acest proiect în soluțiile pe care noi deja le oferim clienților. Astfel, pachetele nou create le pot aduce acestora beneficii financiare, îmbunăţirea calităţii vieţii sau economii substanțiale de timp. Pe lângă cele 6 echipe care intră acum în program, am inițiat discuții cu alte 25 de startup-uri, programul urmând a fi dezvoltat cu alte colaborări pe parcursul anului” a declarat Vlad Sorici, Manager de Proiect Orange Fab România.
Startup-urile interesate pot aplica în continuare pe www.orangefab.ro, înscrierile fiind deschise pe întreaga durată a anului. Procesul de selecție și etapa de accelerare sunt realizate în parteneriat cu www.howtoweb.com.