SaveMob, afacerea care salvează mobilierul bunicilor de la pierzanie [VIDEO]

Mihai Save a fondat SaveMob acum patru ani, o continuare a afacerii sale din facultate: transportul mobilei. A ajuns la o cifră de afaceri de 200.000 de euro cu ajutorul unui business de restaurare și recondiționare de mobilă.

Am vorbit cu Mihai Save înainte de Sărbători la emisiunea “Ziua Zero” despre ce înseamnă un asemenea business și cât de mare succes are.

“Am început în facultate un business de mutare și demontare mobilă și am decis să încep și această afacere, pentru că am văzut că în România nu există asemenea servicii promovate bine.”, a spus Mihai Save.

“Prin transport mobilă ofeream un serviciu unui italian care recondiționa și restaura mobilă. Noi o transportam. Era un atelier micuț și am văzut procedeele, am început să mă documentez pentru că era prea frumos.”, povestește Save. A fost o raritate, pentru că la mutări de mobilă, 80% e din pal, restul e din lemn masiv, dar nu are o cotă de piață așa mare.

“În primul an am avut ca obiectiv să învăț practic lucrurile. Când te întâlnești cu lemnul, începi să te îndrăgostești de el. Lemnul vechi nu e de aruncat. Când îl cureți până la fibră arată ca unul nou. Dar are avantaje. Crapă foarte greu pentru că e deja foarte uscat. E greu să găsești un lemn nou uscat, pentru că e foarte scump. Te costă mai mult decât să restaurezi un obiect.”, a mai spus fondatorul SaveMob.

Cifră de afaceri SaveMob

“Acum pot să-mi dau seama de cât de mult durează un proces de recondiționare, cât va costa, ce trebuie să facem doar dintr-o poză. Mulți se duc la fabricile mari să restaureze. Acum fabricile recomandă și către mine, mai sunt și arhitecții care lucrează la proiecte redirecționeză clienții către mine.”, explică Mihai Save.

SaveMob face restaurări și recondiționări. Restaurarea e mai complexă, pentru că trebuie făcut obiectul de mobilier cu tehnici din perioada istorică de când a fost fabricat. Recondiționarea, în schimb, se face cu lac modern și tehnici actuale.

SaveMob a ajuns în 2017 la o cifră de afaceri de peste 150.000 de euro, dar are planuri mai mari. Pentru 2018, compania vrea să se extindă în străinătate, pe piețele din Uniunea Europeană, profitând de faptul că au o calitate bună, dar și costuri mai mici. Un restaurator de mobilă din Germania câștigă 50 de euro pe oră, în timp ce în România costul este de 15-20 de euro pe oră.

De asemenea, cu ajutorul legii uceniciei, SaveMob vrea să angajeze tineri, pentru că va primi subvenții de 300 de euro de persoană angajată pentru a forma oameni buni.

Urmăriți discuția completă despre ce înseamnă un business de recondiționare de mobilă în video-ul de mai jos.



Citeste si