- 19 August 2017
Schimbările pe care trebuie să le faci în companie în următorii 5 ani
Jeff Barrett, CEO al Barrett Digital, consideră că generația Millennial are nevoie de alte lucruri decât au avut nevoie părinții noștri pentru a fi fericită la locul de muncă. Potrivit statisticilor, cei de această vârstă reprezintă 30% din forța de muncă din momentul de față. Ce faci dacă vrei să atragi talentele viitorului și să le faci să se simtă bine? Jeff are câteva sfaturi pentru tine pe inc.com.
Construiește un birou productivSpațiul în care lucrezi nu e doar unul funcțional, e unul în care oamenii își petrec mai mult timp decât acasă. “Când faci schimbări la birouri, trebuie să te concentrezi pe: interacțiunea dintre angajați, autonomie, tehnologie, networking și identificarea pattern-urilor comunicaționale”, spune Keith Perske de la Colliers International. Practic, nu te concentra pe funcții, ci pe modul în care angajații tăi pot interacționa și crește împreună.
Apăsă pe săgeți pentru a derula articolul.
Gândește-te dacă poți să nu ai angajați
Sună ciudat, dar unul dintre trendurile actuale sunt companiile care nu au angajați full time, ci se bazează pe crowdsourcing. Practic, sunt companii care construiesc echipe reduse pentru fiecare proiect și fiecare client, dacă vorbim de o afacere care se bazează pe alte companii drept clienți, un model B2B. Poate fi interesant să construiești echipe potrivite pentru fiecare proiect, în loc să încerci să mulezi fiecare client la angajații tăi. Poți să compari lucrul acesta cu modul în care e organizată o echipă de baschet din NBA: pentru diferite faze ale jocului există diferite așezări de echipă și jucători diferiți.
Apăsă pe săgeți pentru a derula articolul.
În ultimii ani am auzit de startup-uri unde există o cultură organizațională negativă, cu sesiuni de zeci de ore de muncă, absența mâncării obișnuite și o atmosferă generală care nu genera relaxare. Munca nu trebuie să fie nesănătoasă. Dacă lucrezi de la birou nu trebuie să fie un lucru negativ. Trebuie să le dai acces oamenilor la mâncare bună, la servicii de fitness și la lucruri care să le facă viața mai bună, iar astfel să fie mai productivi.
Apăsă pe săgeți pentru a derula articolul.
Dacă ai un business deja deschis, trebuie să fii conștient că va trebui să faci schimbări imobiliare. Încearcă să vezi din timp ceea ce-și doresc angajații, cum văd ei biroul ideal, ce activități ar vrea să aibă la birou. Astfel, pe termen mediu, nu vei face modificări care să nu le placă angajaților, ci care să se muleze pe ei.