Site-ul care te face mai deștept în pauza de muncă

Tu ce faci în pauza de muncă? Te uiți pe YouTube, Netflix? Intri pe Facebook, Tinder sau pe site-urile de știri? Azi vă propunem un joculeț cu care te poți distra și în același timp mai poți învăța câte ceva.

În timpul celor opt ore de muncă mai facem și pauze. Este și normal. Poți să faci o plimbare până la magazinul de la colț sau poți să pierzi vremea pe internet. Astăzi, într-o pauză de muncă, am descoperit un site cu care te poți relaxa și de pe urma căruia poți să mai înveți ceva. 

Acesta se numește Wiki History Game și-l poți accesa aici. Scopul este simplu, să aliniez pe un timeline anumite întâmplări istorice: bătălii, domnii, evenimente, vedete sau domnitori. Dacă nu ai habar despre un subiect poți accesa pagina de Wikipedia apoi pentru a afla mai multe. L-am jucat de patru ori în pauza mea și cel mai bun scor înregistrat a fost de 9, însă în ultimul joc am sesizat și o greșeală deoarece Gigabyte Technologies a fost înființată în 1986, după cum scrie și pe Wikipedia, dar în acest joc înființarea ei a fost pusă la 789, cu mult timp înainte.

Dacă tot suntem la Wikipedia, vă mai recomand un joc numit The Wiki Game, iar scopul este să accesezi o pagină de Wikipedia dată (de ex Town) și să ajungi la alta urmărind linkurile la o altă pagina (de ex. Metallica). Ai cam două minute la dispoziție. Dacă nu reușești ți se afișează ruta câștigătoare. În exemplu dat soluția este: Town - California → United States → Metallica, însă poți ajunge la răspuns și altfel. 

Acum că te-ai jucat suficient cred că este timpul să treci înapoi la treabă. Sau nu. 

 

 



Citeste si