Smaranda Heroiu, Upgrade 100: De ce să se înscrie startup-urile la Go Global!, programul care vrea să învețe antreprenorii români să vândă

Startup-urile de tehnologie din România au o nouă oportunitate disponibilă. Go Global! este un program creat de Arieli Capital și care e organizat în România de Upgrade 100 și How to Web care promite companiilor întâlniri cu potențiali investitori, poate chiar finanțare, totul pentru a crește în toată lumea. Caută startup-uri deja finanțate care se pot înscrie. Noi am discutat cu Smaranda Heroiu, Executive Director la Upgrade 100 ca să aflăm mai multe detalii.

Go Global! nu e un accelerator, ci un program prin care startup-urile care au deja finanțare pot să primească mentorat și acces la o rețea internațională. În România Upgrade 100 și How to Web se ocupă de program, alături de Raiffeisen Bank și AmCham, dar metodologia este creată de Arieli Capital, o companie care a creat astfel de programe și în alte țări din Europa, iar acum pornește cu România și cu Republica Cehă.

"Programul vine să ajute startup-urile din România să dezvolte o strategie de vânzări și să găsească investitori pe verticalele pe care-și desfășoară activitatea", spune Smaranda Heroiu

De ce caută Arieli Capital startup-uri în România?

Arieli Capital este inițiatorul și designerul programului, partenerul metodologic și de implementare. E o companie înființată în 2016 și are sedii la New York, Londra și Tel Aviv. Arieli are investiții în zona de biotech și fintech, iar pentru România vor să dezvolte zona de vânzare pentru startup-uri, astfel încât fondatorii să poată să iasă în lume.

"Ei vor să ajute startup-urile românești și să descoperim următorii unicorni", spune Smaranda Heroiu. Pe lângă partea de metodologie a programului, Arieli are și o divizie de investiție, dar vor pune startup-urile care participă în program și în legătură cu alți investitori.

"Miza e de amplificare a rețelei de contacte și de business. Există și posibilitatea de a primi investiție, dar și de a dezvolta produsele", mai spune directoarea Upgrade 100.

"Arieli Capital au sesizat un potențial uriaș de startup-uri care nu se vinde cum trebuie. Au văzut că există companii care promit extrem de mult, dar nu știu să se vândă pe piețe precum Statele Unite", mai adaugă Smaranda Heroiu.

La Go Global! pot aplica startup-urile care au deja un produs și au primit deja o investiție.

Programul de accelerare are o durată de 5 luni – și constă într-o preselecție, stabilirea finaliștilor și, apoi, un stagiu intens care va avea loc la Milano, Italia, în primăvara anului viitor. În acest interval, antreprenorii ale căror aplicații vor fi selectate pentru finală – numărul vizat pentru România fiind între 8 și 12 startup-uri – se vor întâlni cu investitori și experți globali.

Prima întâlnire cu publicul va fi în cadrul How to Web, unde Smaranda Heroiu va avea invitați reprezentanți ai Arieli Capital, un startup în care aceștia au investit, dar și pe antreprenorul și investitorul român Andrei Pitiș.

Programul de accelerare are o durată de 5 luni – și constă într-o preselecție, stabilirea finaliștilor și, apoi, un stagiu intens care va avea loc la Milano, Italia, în primăvara anului viitor. În acest interval, antreprenorii ale căror aplicații vor fi selectate pentru finală – numărul vizat pentru România fiind între 8 și 12 startup-uri – se vor întâlni cu investitori și experți globali.

Cum arată programul Go Global!

Startup-urile se pot înscrie deja pe site-ul programului, iar în luna mai va exista partea finală la Milano. Costurile programului sunt acoperite cu ajutorul Raiffeisen Bank, iar fondatorii vor trebui să-și acopere doar costurile de transport și cazare în Italia în momentul final, acolo unde vor avea câteva zile intense de networking și vânzare.

Avantajul programului este că deși are o limită de jos, aceea a startup-urilor care au fost validate măcar printr-o finanțare, nu are o limită de sus.

"Nu există o restricție de industrie sau verticală. Arieli Capital au experiență mai mare în zona de agritech, wellness și fintech, dar prioritatea pentru perioada următoare e pentru zona de educație și AI", spune Smaranda Heroiu.

Descoperă toate detaliile în discuția cu Smaranda în videoclipul de mai sus.

Între timp, accesează site-ul programului pentru a te înscrie, deoarece formularul de aplicare este foarte simplu și poate fi o oportunitate pentru startup-uri.

Calendarul Go Global! arată astfel:
  • Septembrie 2024 - lansarea programului și posibilitatea de a se înscrie startup-urile
  • Noiembrie 2024 - primele interviuri cu startup-urile care vor fi acceptate în program
  • Decembrie 2024 - Ianuarie 2025 - Selecția finaliștilor
  • Februarie 2025 - Finala Go Global! la Milano, Italia
  • Martie 2025 - lansare următoarei ediții



Citeste si