- 1 Martie 2022
Solidaritate: Unde poți dona pentru refugiații din Ucraina care trec granița
În ultimele 3 zile Ucraina a fost sub un tir constant al armatei ruse după ordinul președintelui vladimir putin pentru o invazie de la Sud, Est și Nord. În tot acest timp mii de persoane au părăsit Ucraina pentru a se salva din calea bombelor, de cele mai multe ori familii cu copii. Bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani nu mai pot trece granița, deoarece Ucraina a impus legea marțială și a chemat la mobilizare generală.
Între timp au fost organizate mai multe posiblități de a dona pentru refugiații de la graniță. Mai jos ai o listă de organizații și ONG-uri care strâng alimente, produse de bază, produse de îngrijire, dar și bani pentru refugiații mai nevoiași care ajung la granița României.
Donații prin Revolut România către Crucea RoșieFintech-ul Revolut se alătură apelului umanitar inițiat de Crucea Roșie, la nivel internațional, pentru a sprijini populația afectată de războiul din Ucraina.
Începând de azi, 1 martie, utilizatorii Revolut România pot face donații direct în aplicație, începând de la 1 EUR, direct din secțiunea Donații/ Organizații caritabile locale, în cadrul parteneriatului global cu Crucea Roșie pentru apelul umanitar de sprijinire a populației afectate de războiul din Ucraina.
De altfel, în primele 24 de ore de anunțul făcut de Revolut, utilizatorii din toate țările unde Crucea Roșie este prezentă în aplicație donaseră deja peste 1 milion de euro pentru a ajuta populația afectată de acest conflict, inclusiv persoanele care au fost nevoite să părăsească țara.
Echipe ale Crucii Roșii se află acum pe teren în Ucraina și contribuie la repararea infrastructurilor vitale, la acordarea de asistență medicală, dar și la oferirea de ajutor umanitar și prim ajutor famililor care au fost nevoite să se refugieze în alte țări.
Până acum, utilizatorii Revolut au putut dona direct către filialele Crucii Roșii din Lituania, Marea Britanie, Irlanda, Polonia, Elveția, Portugalia, Singapore, Australia și, de azi, și România. Alte țări vor fi adăugate în aplicație, în zilele următoare, pentru a facilita donațiile directe, sigure și instantanee către Crucea Roșie.
Revolut a eliminat comisioanele sau taxele pentru remiterile de bani către conturile bancare din Ucraina, permițând utilizatorilor săi din toată lumea să trimită bani, cu cost zero, către băncile din această țară.
Crucea RoșieLa Crucea Roșie au fost deschise donațiile prin intermediul pagini de internet a organizației, direct în conturile campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romană. De asemenea, se pot face donații și la sediile Crucii Roșii din fiecare oraș din România.
Voluntarii organizației sunt la principalele puncte de frontieră între România și Ucraina unde acordă asistență persoanelor care au fugit din calea războului.
Asociația AnaidAsociația Anaid se află și ea la granițele dintre România și Ucraina și strânge alimente, produse de bază și de îngrjire care vor fi transmite acolo.
Asociația Anaid a organizat mai multe puncte de colectare în București, pentru fiecare sector, care sunt organizate pe ore, conform postării de pe Facebook pe care o puteți vedea mai jos.
Comedianul Cosmin Nedelcu, Micutzu, a anunțat că se pot face donații și la clubul de comedie The Fool de pe Calea Victoriei 118, în colaborare cu Asociația Caradja Cantacuzino.
Oamenii pot dona între orele 18.00 și 22.00 la clubul The Fool lucruri esențiale pentru refugiații care au lăsat totul în urmă și au trecut pe jos frontiera cu țara noastră.
Se pot aduce mai multe lucruri pentru a-i ajuta pe refugiați, conform imaginii de mai jos.
Asociația AcceptȘi Asociația Accept primește donații pentru refugiații din Ucraina, conform unui anunț de pe pagina sa oficială de Facebook. Donațiile se strâng la Casa Accept (str.Lirei 10, Sector 2, București; L -V: 9 - 17).
Grupul Uniți pentru UcrainaNu în ultimul rând, grupul Uniți pentru Ucraina a ajuns la 125.000 de membri, iar acolo poți afla despre persoanele care au nevoie de ajutor, transport de la graniță dacă au ajuns pe jos acolo sau poți să te oferi și tu să ajuți.
Grupul se organizează inclusiv cu voluntari la toate punctele de trecere ale frontierei și îl poți urmări în mod constant pentru a putea să vezi cum să ajuți.