- 23 Aprilie 2018
Start-Up Nation - ce s-a întâmplat cu cei de după RUE 9.500? În căutarea finanțării pierdute
Firmele beneficiare ale Start-Up Nation 2017 care au RUE peste 9.500 încă nu pot beneficia de bani sau să ia legătura cu banca, pentru că nu au semnat încă actele adiționale cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri.
După ultimul articol privind statisticile Start-Up Nation, un cititor ne-a raportat un fapt legat de beneficiarii programului. Astfel, potrivit cititorului, 168 de firme nu au semnat încă actele adiționale pentru a primi bani de la Start-Up Nation, deși au fost declarați câștigători.
“Toate aceste firme (168) sunt în buget. Dacă toate firmele ar avea finanțare maximă de 200.000 lei, atunci 8.531 ar însemna 1.706.200.000 lei, deci chiar mai puțin decât bugetul aprobat pentru 2017 de 1.713.798.000 lei.”, ne-a scris cititorul din comunitatea start-up.ro.
Am vorbit cu Ministerul pentru a afla părerea lor și datele pe care le au.
"În cadrul programului Start-Up Nation, aplicanții de la nr. RUE 9.500 la 10.000 au semnat acorduri de finanțare în limita creditelor de angajament acordate programului Start-Up Nation în anul 2017, dar în afara creditelor de plată acordate Ministerului pentru Mediul de Afaceri. Prin urmare, în momentul existenței bugetului necesar implementării proiectelor menționate, beneficiarii vor fi anunțați de către Agenția pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului, fosta OTIMMC, la care este arondată societatea respectivă, în vederea semnării actului adițional, ca urmare a diferențelor de sume, renunțărilor sau respingerilor ulterioare", au spus reprezentanții ministerului.
În cadrul programului Start-Up Nation, aplicanții de la nr. RUE 9.500 la 10.000 au semnat acorduri de finanțare în limita creditelor de angajament acordate programului Start-Up Nation în anul 2017, dar în afara creditelor de plată acordate Ministerului pentru Mediul de Afaceri
Beneficiarii care nu primesc finanțare în 2017 sunt eligibili pentru înscriere în programul Start-Up Nation 2018. De altfel, consultanții prezenți la întâlnirea cu Ministerul pentru IMM-uri în luna februarie spun că s-a vorbit despre chestiunea mai sus menționată. De atunci până astăzi nu au existat diferențe de sume, renunțări sau respingeri care să permită semnarea unor noi acte adiționale.