Start-Up Nation: ce zice noul ministru despre deconturi. Câte vor putea fi făcute până la finalul anului

Ministrul Economiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a clarificat câteva aspecte privind programul Start-Up Nation după rectificarea bugetară, în condițiile acuzelor fostului ministru, Ștefan Radu Oprea.

Ștefan Radu Oprea, fostul ministru al mediului de afaceri în guvernarea PSD 3  a declarat că “Rectificarea bugetară propusă de PNL îngroapă practic Start Up Nation, programul guvernamental care finanțează firmele antreprenorilor debutanți cu sume până la 40.000 euro”, a spus Oprea.

Virgil Popescu a spus că, totuși, anul acesta vor fi bani pentru deconturile de la Start-Up Nation. Într-o postare pe Facebook el a spus că fostul ministru „Se plânge că rectificarea bugetară ar afecta programul Start Up Nation. Asta în condițiile în care pe vremea când era ministru la rectificarea bugetară din august a redus creditele bugetare aferente acestui program cu suma de 232.570.000 lei. Pe lângă asta, a lăsat în urmă facturi neplătite. Și acum beneficiarii au trimis, disperați, reclamații că sunt în situația în care furnizorii le ridică echipamentele livrate și neachitate. Practic, fostul ministru a pus în pericol mai multe afaceri, care riscă să fie închise”.

Momentan nu există vești pentru o nouă etapă de înscriere în programul Start-Up Nation și nici speranțe că acest lucru va fi făcut până la finalul anului. Cu toate acestea, spune ministrul Popescu, cei care sunt beneficiari astăzi ai proiectului și depun cererile de decont vor primi bani.

„Plățile pentru Start-Up Nation se vor regăsi în bugetul rectificat al țării. 300 milioane de lei este o sumă mai mult decât suficientă pentru a plăti toate deconturile care vor fi depuse la minister, până la sfârșitul anului. Până în acest moment sunt depuse circa 800 de cereri de rambursare”, a spus Virgil Popescu.

 



Citeste si