Start-Up Nation Cluj - ce faci dacă ai primit finanțare? Eveniment pentru antreprenori

Peste 2.000 de proiecte care vor beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de până la 200.000 de lei/proiect prin programul național Start-Up Nation sunt din județul Cluj – aproape un sfert din numărul total de proiecte câștigătoare în întreaga țară.

Pentru a veni în sprijinul noilor antreprenori, comunitatea ClujHub organizează în 7 decembrie, la ClujHub Central, atelierul „Am proiect câștigător pe Start-Up Nation, cum procedez?”. Accesul la eveniment este gratuit, iar la întâlnirea cu antreprenorii vor participa experți din domenii precum branding și comunicare, finanțare, juridic și contabilitate.

„Interesul noilor antreprenori din zona Clujului pentru acest program este unul deosebit de ridicat. Am primit zeci de întrebări din partea membrilor comunității ClujHub despre cum să-și implementeze planul de afaceri câștigător pentru a fi sustenabil, așa că ne-am gândit să îi punem în legătură directă cu specialiști din domenii conexe, de suport, care să le explice ce au de făcut mai departe și să le răspundă la întrebări”, a declarat Victor Miron, directorul executiv al ClujHub și moderatorul evenimentului.

Pregătirea dosarelor pentru programul Start-Up Nation a fost destul de clară pentru startup-urile care și-au dorit să se înscrie, deoarece trebuiau urmați întocmai pașii din ghidul aplicantului. Odată cu acceptarea dosarului și semnarea contractului, lucrurile se schimbă pentru antreprenori

Laviniu Chiș este unul dintre experții care vor participa la eveniment. Specializat în consultanță pentru startup-uri și coordonator de incubator digital, el a consiliat zeci de tinere firme admise în programul Start-Up Nation. „Pregătirea dosarelor pentru programul Start-Up Nation a fost destul de clară pentru startup-urile care și-au dorit să se înscrie, deoarece trebuiau urmați întocmai pașii din ghidul aplicantului. Odată cu acceptarea dosarului și semnarea contractului, lucrurile se schimbă pentru antreprenori, deoarece în implementarea unui plan de afaceri este nevoie de multe adaptări și un grad ridicat de flexibilitate, putere de reacție rapidă și foarte multă hotărâre. Este important ca aceștia să aibă la cine să apeleze pentru orice situație apare”, a explicat Laviniu Chiș.

Peste o sută de antreprenori sunt așteptați la evenimentul organizat de ClujHub în 7 decembrie, de la ora 19.00, la ClujHub Central (în magazinul Central, la etajul III). Accesul la eveniment este gratuit, pe bază de înscriere prealabilă aici.

Datele oferite de Laufer arată că Bucureștiul și Clujul au peste jumătate din numărul total de proiecte ce vor beneficia de finanțare: Bucureștiul cu 2.500 de proiecte aprobate și semnate, iar Clujul cu 2.083. Urmează Iași cu 800, Timișoara cu 760 și Constanța cu 750

Prin intermediul programului Start-Up Nation 2017, statul, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreptrenoriat, s-a angajat să acorde fonduri nerambursabile de până la 200.000 de lei/afacere. Sunt vizate microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii din întreaga țară, înființate după data de 30 ianuarie 2017. Printre condițiile de bază de eligibilitate s-au numărat înființarea a cel puțin un loc de muncă pentru următorii doi ani, lipsa datoriilor la stat și obligativitatea ca acționarul sau asociații să nu fi avut înainte alte firme.

Finanțarea prin acest program vizează investițiile și acoperă întreaga parte eligibilă a planului de afaceri, în limita celor 200.000 de lei/ proiect. Bugetul total al programului este de 1,7 miliarde de lei, iar prioritate la finanțare au afacerile din producție, programare și industria creativă. Înscrierile s-au realizat în prima parte a anului, iar în 15 noiembrie ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a anunțat că a fost finalizată contractarea și semnarea tuturor ajutoarelor financiare nerambursabile din cadrul programului Start-Up Nation. Potrivit acestuia, 19.200 de companii și-au depus dosarele, iar 8.700 dintre acestea vor primi finanțare în 2017. Datele oferite de Laufer arată că Bucureștiul și Clujul au peste jumătate din numărul total de proiecte ce vor beneficia de finanțare: Bucureștiul cu 2.500 de proiecte aprobate și semnate, iar Clujul cu 2.083. Urmează Iași cu 800, Timișoara cu 760 și Constanța cu 750.



Citeste si