Startup-ul Talentbuddy, fondat de trei români, achiziționat de gigantul Udemy

Talentbuddy, startup fondat de românii Octav Druță, Andrei Soare și Vlad Berteanu a fost achiziționat de Udemy, unul dintre liderii pieței de cursuri online.

Suma tranzacției este momentan necunoscută. Fondatorii Talentbuddy se vor alătura echipei Udemy pentru a implementa platforma prin care programatorii pot să se pregătească alături de alții pe internet. Astfel, achiziția se face prin preluarea totală și închiderea Talentbuddy ca brand.

Udemy este liderul mondial în domeniul cursurilor online, cu peste 10 milioane de studenți care învață 40.000 de cursuri în 190 de țări. Talentbuddy a fost fondat în 2013, cu scopul de a ajuta dezvoltatorii de a se pregăti de interviurile tehnice.

După cum scriu cei trei fondatori pe blogul companiei, la început Talentbuddy a fost o platformă interactivă pentru programare, care ajuta studenții să se pregătească pentru interviuri. Astfel, Talentbuddy oferea cursuri pentru 14 limbaje de programare. Abordarea a continuat și a dezvoltat alte cursuri.

Anunțul oficial al Udemy pe blogul companiei. 

Până acum, 45.000 de programatori au avut acces la cursurile oferite de Talentbuddy. Platforma a obținut finanțări de-a lungul timpului de la Version One Ventures, BDC Venture Capital și Initio Group, Mike Edwards și Highline.

În 2011, 350 de companii au fost acceptate în acceleratorul Growlab din Vancouver, iar printre ele a fost și Talentbuddy. Echipa s-a mutat din România în Canada și au început să lucreze la produs.

Potrivit Dow Jones VentureSource, sectorul educațional online a ajuns la 1,42 de miliarde de dolari investiții în 2015.

Într-un interviu pentru portalul infoarena.ro, care pregătește olimpici români în informatică, Octav Druță spunea că „ am hotărât să încep un business în 2007, după ce am terminat facultatea în Germania. Căutam un mediu de activitate cu autonomie mare. Îmi doream să pot lucra direct cu oamenii care beneficiază de serviciul/produsul meu și să îmi creez propriile responsabilități. Nu am reușit să gasesc joburi care să ofere un astfel de mediu, așa că am decis să creez un business în toamna lui 2007“.

Cei trei s-au dus către Canada din nevoia de investitori și piață. În același interviu pentru infoarena.ro, cei trei fondatori spuneau că accesul la investitori a fost important. „Ne-a fost recomandat un accelerator din Vancouver care oferea 175.000 de dolari. În Europa nu exista un astfel de program care să ofere o investiție comparabilă în condiții legale la fel de bune“.



Citeste si