- 28 Decembrie 2023
Startup-urile interesante din 2023 pe start-up.ro - Partea IV
Lista aceasta nu este definitivă și nici exhaustivă. Știm că vor lipsi unele startup-uri care merită menționate în orice prezentare despre ecosistemul local. Totuși, vrem să ne concentrăm pe acele startup-uri despre care am scris, cu care am vorbit sau care au avut un moment important în 2023, cum ar fi o investiție sau o extindere importantă.
Aceasta este a patra parte a unei liste pe care o vom actualiza în perioada Sărbătorilor de Iarnă, moment când și noi luăm o pauză binemeritată, dar în care e bine să ne amintim cine sunt jucătorii cei mai interesanți din acest ecosistem de companii inovatoare.
- Dacă vrei să fii parte a creșterii ecosistemului, nu uita să te abonezi la newsletter-ul start-up.ro aici.
- Canalul nostru de YouTube dedicat tehnologiei poate fi descoperit la acest link.
- Iar canalul nostru de interviuri de business poate fi accesat aici.
Acestea sunt trei dintre companiile care ne-au atras atenția anul acesta și despre care am scris.
HyperhumanHyperhuman este o platformă video bazată pe inteligență artificială, creată pentru industria de sănătate și fitness, care a obținut anul acesta 200.000 de euro finanțare din partea EEA & Norway Grants, prin Innovation Norway.
Sprijinul financiar i-a ajutat pe cei de la Hyperhuman să folosească cele mai recente tehnologii de inteligență artificială pentru a automatiza procesul de producție și livrare a conținutului video.
Conținutul video dedicat menținerii sănătății, a stării de bine, prin fitness, trebuie să fie universal accesibil și reutilizabil. Tehnologia proprietară bazată pe AI Hyperhuman ajută atât companiile, cât și profesioniștii individuali să creeze conținut video hiper-personalizat, mult mai rapid și mai ușor decât oricând.
În prezent, Hyperhuman lucrează cu peste 160 de organizații și peste 5000 de creatori de conținut de fitness pe platformă care provin preponderent din USA, Canada, UK și Australia.
Startup-ul, care a fost fondat de un fost lider de produs Fitbit, este finanțat din fonduri de venture capital și se numără printre absolvenții programului Google for Startups 2021.
Hyperhuman permite sutelor de companii și miilor de creatori individuali din întreaga lume să producă și să ofere conținut fitness la cerere, care contribuie la fidelizarea clienților dar și la obținerea unor rezultate pozitive asupra sănătății.
ProfluoCitește mai multe despre Hyperhuman din acest articol de pe start-up.ro.
Profluo este un startup care construiește tehnologie bazată pe machine learning pentru automatizarea procesării de documente contabile, iar în mai puțin de un an de la prima finanțare seed, acesta a ajuns în 2023 la un total de 625.000 de euro investiții.
Fondat de specialiști cu experiență în soluții de automatizare a procesării de documente de orice tip, Profluo are un focus puternic pe documentele contabile, reușind să ajungă în prezent la o viteză de procesare de sub 5 secunde pentru fiecare factură, acuratețea procesării automate fiind de 90%.
Până la finalul acestui an, compania a avut în plan să dubleze echipa tehnică și să își concentreze eforturile către a sprijini companiile românești să absoarbă fondurile europene pentru digitalizare. Compania începuse încă din aprilie 2023 să încheie parteneriate cu diferite organizații tehnologice cu scopul de a încapsula tehnologia Profluo în soluții de procesare robotizată a facturilor.
Profluo a fost fondată în 2016, de către Bogdan Năforniță și Cosmin Merișescu, ambii executivi cu experiență remarcabilă în domeniul dezvoltării de sisteme pentru automatizarea proceselor financiar-contabile.
Instant FactoringDespre Profluo poți citi mai multe în acest material de pe start-up.ro.
Instant Factoring este un fintech de factoring digital românesc creat cu rolul de a sprijini dezvoltarea micilor companii și antreprenori, prin transformarea rapidă și facilă a facturilor de încasat ale acestora în lichidități.
În februarie 2023, oficialii companiei au anunțat că aceasta a primit o investiție importantă de 600.000 de euro suma reprezentând o oportunitate pentru a studia piețele internaționale în vederea extinderii.
Pe lângă finanțarea la care a participat și MicroEurope, Instant Factoring se bucură și de expertiza reprezentanților companiei care își propune să aducă resursele și expertiza membrilor săi în sectorul microfinanțărilor din Europa.
Parteneriatul aduce beneficii pentru ambele părți: Instant Factoring are acces la expertiza specialiștilor MicroEurope, ceea ce îi va permite să își extindă gama de produse financiare, iar MicroEurope adaugă în portofoliu său un fintech inovator, care își va continua misiunea de a oferi servicii financiare și sprijin antreprenorilor din România.
Află mai multe despre Instant Factoring din acest articol de pe start-up.ro.