Startupbootcamp vine la București să găsească startup-uri. Domeniile căutate: Internet of Things și Big Data

Cunoscutul accelerator Startupbootcamp va sosi la București pe 4 octombrie pentru o sesiune Fast Track pentru startup-urile locale care doresc să se înscrie la acceleratorul de Internet of Things și Data Tech organizat la Barcelona.

Startupbootcamp Barcelona e un accelerator pentru companiile din domeniul Internet of Things și Big Data. Pentru a găsi startup-uri interesante în Europa, acceleratorul sosește și la București în cadrul unui eveniment de tip fast track. Acesta este o întâlnire cu investitori și mentori la care vor fi acceptate 10 startup-uri locale.

Pentru a aplica poți să dai click aici și să trimiți un mail în care să prezinți activitatea ta, echipa și de ce vrei să participi la Startupbootcamp. Evenimentul de la București nu garantează participarea la acceleratorul din Barcelona, ci e folosit ca o modalitate de întâlnire cu cele mai bune echipe locale. Cele 10 echipe vor prezenta în fața mentorilor la TechHub București pe 4 octombrie. start-up.ro va fi la eveniment.

Ce startup-uri pot aplica?

Poți să te înscrii la Startupbootcamp Fast Track dacă ai un startup din domeniul virtual sau augmented reality, artificial intelligence, big data analysis, internet of things, cybersecurity, connectivity, logistică și transporturi. Dacă vei fi selectat, vei prezenta cinci minute în fața mentorilor și vei avea sesiuni individuale cu aceștia, pentru feedback timp de 20 de minute.

Evenimentul începe la 9.30 dimineața și se încheie la ora 16. Mentorii nu au fost anunțați în integralitate, dar printre ei va fi Richard Lagrand, directorul programului Startpbootcamp Barcelona.

Ca să ai șanse să fii acceptat, trebuie să ai măcar un prototip funcțional și un model de business pe care să-l poți explica. Nu se caută idei la Startupbootcamp Fast Track, ci produse deja existente.

Accelerator pentru internetul viitorului

Pentru a ajunge la cele mai bune echipe, cei de la Startupbootcamp vor organiza evenimente la Barcelona, Roma, Amsterdam, București, Malmo, Madrid, Sofia și Varșovia.

Cei care vor fi acceptați pentru a participa la acceleratorul de la Barcelona vor sta trei luni. Vor fi acceptate 10 startup-uri din Europa care vor avea acces la o rețea de peste 100 de mentori și investitori. Ziua demo va avea loc în cadrul evenimentul 4YFN din cadrul Mobile World Congress Barcelona din februarie anul viitor.

Pe site-ul Startupbootcamp poți găsi diferite exemple de startup-uri care se caută pentru a intra la accelerator.

Iată câteva exemple:

Startupbootcamp a fost declarat cel mai bun accelerator din Europa în 2014 și e unul dintre cele mai vechi de pe piață. Rețeaua s-a extins cu 14 filiale și până acum au trecut 325 de companii prin procesul de dezvoltare. Poți vedea startup-urile care au trecut prin program în linkul acesta.

Din startup-urile participante la acceleratoarele oferite, 226 încă există, 8 au fost cumpărate și 52 s-au închis. Din numărul de absolvenți, 73% au primit finanțare, într-o medie de 662.000 de euro de startup.



Citeste si