Tully, brățara pentru copii cu ADHD creată de români, 60.000$ pe Kickstarter

Proiectul brățării Tully, creat de o echipă de români, dedicat copiilor hiperactivi sau cu ADHD, a fost finanțat pe Kickstarter. Campania s-a încheiat azi, 4 august, și a strâns aproape 60.000 de dolari.

Tully este o brățară cu senzori care măsoară cât de agitat este un copil, și îl ajută în procesul de recunoaștere a emoțiilor și control al reacțiilor emoționale.

Pe Kickstarter proiectul a fost listat cu o țintă minimă de 10.000 de dolari, dar a reușit să strângă 59.232 de dolari de la 335 de backeri.

Stressless este un startup de digital health fondat în 2017, care a dezvoltat în ultimii 3 ani TULLY, un dispozitiv wearable de monitorizare și control emoțional pentru copiii diagnosticați cu ADHD (Tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție), ajuns la varianta finală a prototipului funcțional.

Brățara a fost creată pentru management-ul emoțiilor și funcționează pe bază de inteligență artificială. Ea este dotată cu senzroi, machine learning și metodologii de coaching, pentru a ghida copii să-și înțeleagă emoțiile și să le managerieze eficient.

Brățara este personalizată pentru drumul fiecărui copil. Ea citește pulsul, temperatura, oxinearea sângelui, mișcările și pozițiile, dar și variațiunile pulsului, pentru ca cei mici să știe când sunt agitați.

Am scris anterior pe start-up.ro despre Tully, un proiect creat de Stressless din Cluj-Napoca. În articolul realizat de Oana Coșman menționam despre faptul că atunci Tully primise investiție de la un grup de investitori din asociația TechAngels, printre care Dragoș Nicolaescu (fondator Tech Startup School), Niculae Dincă și Emmett King (fondator Transylvania Angels Network).

Citește aici articolul integral de pe start-up.ro din 2020. 

Ideea lansării startup-ului Stressless a apărut în 2016, proiectul demarând un an mai târziu. Echipa este formată din 4 fondatori, Marius Rus și soția sa Adina, de altfel cei de la care a pornit ideea device-ului, ceilați doi cofondatori, Florin și Victor venind în cadrul proiectului în 2017 și 2018.

Finanțarea ridicată, împreună cu un grant RIS EITHealth InnoStars în valoare de 75.000 de euro, în care Stressless colaborează cu Facultatea de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cu FreshBlood.

 



Citeste si