Vrei să schimbi industria energiei electrice cu ajutorul tehnologiei? Hackathon la București pe 4 iunie

Enel, în parteneriat cu This is Not a Storm şi TechHub Bucureşti, lansează pe 4 iunie un hackathon de 24 de ore. Evenimentul va avea loc la Tech Hub București, începând cu ora 9:00. Înscrierile se fac pe: http://enpower.tech, până pe 27 mai.

Un număr de 10 echipe formate din programatori, antreprenori, designeri, marketeri şi nu numai, vor fi invitate să participe şi să dezvolte noi produse digitale şi soluții tehnologice care să creeze conexiuni relevante cu utilizatorii de energie, şi să îmbunătăţească experienţa utilizării energiei şi a serviciilor conexe.

Toate proiectele și echipele acceptate vor beneficia de un buget de 250 euro pe parcursul evenimentului, având acces direct la mentori cu expertiză din cadrul companiei. Prototipurile viabile rezultate vor fi susținute ulterior cu resurse tehnice, de marketing și vânzări de către Enel pentru a fi dezvoltate în produse funcționale care vor putea fi adoptate și utilizate de către Enel.

Acest hackathon are tema gamification, iar organizatorii doresc să vadă prototipuri care să urmărească: o mai bună înțelegere a felului în care este folosită energia, moduri în care utilizarea energiei să se facă mai convenabil, mai simplu, cu o mai mare eficienţă şi fără stres, dar şi modalităţi prin care experiența utilizatorilor de energie să poată fi simplificată şi îmbunătățită, toate sub forma unui joc.

“Lumea energiei trece printr-o schimbare de paradigmă. Enel dorește să ofere clienților săi nu doar energie ci și servicii inovatoare, care să le simplifice viața de zi cu zi. Prin EnPower Hackathon Enel îşi propune să îmbunătăţească experiența utilizatorilor prin produse digitale dezvoltate în parteneriat cu ecosistemul antreprenorial şi de tehnologie.”, a declarat Michele Grassi, Head of Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

EnPower Hackathon este diferit de alte inițiative similare pentru că: înlocuieşte juriul subiectiv cu criterii obiective (prototipul rezolvă sau nu o problemă relevantă pentru consumatori?), iar prototipurile funcţionale vor avea acces direct la feedback din partea echipei executive Enel, potenţiali utilizatori, resurse pentru dezvoltarea produsului, mentori şi consilieri internaționali.

Pe 12 mai va avea loc o sesiune de Q&A (unde pot fi lămurite toate întrebările referitoare la hackaton şi detaliile participării) şi un workshop despre tehnici de pitching. Înscrierile pentru sesiunea de Q&A se fac gratuit pe: http://enpowerhackathon.eventbrite.com/

Înscrierile pentru participarea la EnPower Hackathon se pot face până pe 27 mai



Citeste si