REVIEW XGIMI Halo+: proiector portabil pentru filme, fotbal sau jocuri

XGIMI Halo+ este un proiector portabil cu rezoluție FHD, baterie de 59Wh și difuzoare Harman/Kardon. De ce l-ai vrea și l-ai putea folosi?

XGIMI este o companie chineză care a fost fondată în 2013, iar în 2019 lansează primul proiector portabil cu rezoluție 1080p și cu Android TV nativ. Este o companie care s-a specializat în proiectoare, iar cel mai recent produs este unul cu rezoluție 4K și o luminozitate 2300 ISO lumens, însă azi nu vorbim de acela, ci despre XGIMI Halo+, un proiector portabil cu rezoluție FHD, baterie de 59Wh și difuzoare Harman/Kardon. Hai să ne uităm la design, apoi să vedem ce funcții are, cum e imaginea, sunetul și care este concluzia.

Cum ziceam, acesta este un proiector portabil, deci avem de-a face cu un device mic, pe care-l poți pune într-un ghiozdan. Deci nu te gândi la proiectoarele alea mari agățate de tavan pe care le mai folosești la prezentări. Nu, Halo+ este unu dreptunghi micuț, puțin mai înalt decât un telefon. Acesta are un grilaj argintiu din plastic, iar părțile de sus și de jos sunt negre. Construcția este din plastic, dar avem de-a face cu un produs destul de greu, bine făcut și arată premium. 

 

Avem un branding minimal XGIMI și Harman/kardon pe lateral. În partea de sus avem trei butoane sensibile la atingere: unul pentru play și pauză și două pentru controlul volumului. Pe spate avem butonul de pornire, port USB, port HDMI, mufă de căști și port de încărcare, iar în partea de jos avem un mic stand pentru a înclina proiectorul în sus și un loc unde ai putea să pui un trepied. În față avem bineînțeles lentila și un senzor pentru autokeystone, adică repoziționare automată a imaginii pe perete în funcție de cum miști proiectorul. Acest lucru este foarte util deoarece nu trebuie să ajustezi tu manual imaginea de fiecare dată când muți proiectorul, mai ales că vorbim de unul portabil. Îmi place aspectul proiectorului și se poate integra ușor într-o casă. Există și o telecomandă. E albă cu butoane negre și este destul de basic, dar funcțională cu butoane pentru volum, back și navigare prin Android TV. 

Ai putea să iei acest proiector cu tine dintr-o cameră în alta, la prieteni și așa mai departe. Poți să-l conectezi la internet și ai Android TV (acum Google TV) cu toate aplicațiile de streaming precum Netflix, Amazon Prime și altele. Dacă nu ai internet poți să folosești un stick sau HDD extern pentru a proiecta clipuri din vacanțe sau alte materiale video. Bateria este de 59 Wh și are o autonomie de cam 2 ore și jumătate, deci îți ajunge să urmărești un film sau un meci, iar dacă rămâi fără baterie îl poți băga în priză. 

XGIMI Halo+ Imagine

Acesta poate proiecta o imagine de până la 200 de inci, adică poți acoperi un perete dintr-un dormitor fără greutate, dacă pui proiectorul cât mai în spate. Cu cât îl apropii de zid cu atât imaginea devine mai mică. Nu poți controla dimensiunea ecranului altfel, decât prin mișcarea proiectorului. Rezoluția este FHD deci dacă vrei o calitatea cât mai bună nu-ți recomand să te duci la 200 de inci diagolana. Cu cât imaginea este mai mică cu atât contrastul este mai mare, culorile mai aprinse. Acesta are o luminozitate maximă de 700 de ISO lumens, adică destul de luminos pentru un proiector de asemenea dimensiuni, însă cel mai bine este folosit în lumină slabă sau noaptea. 

Pe timp de zi e utilizabil, dar nu prea ai contrast și vei fi deranjat de lumina exterioară, mai ales dacă te uiți la ceva precum House of the Dragon care e prin natură mai întunecat. Pe timp de noapte imaginea este bună și serialele și filmele se văd ok. Am pus în imagine un cadru comparativ cu un TV LED și cred că e evident că, mai ales, pe timpul zilei un TV va fi mai bun, însă acest proiector are avantajul că-l poți lua cu tine oriunde. Și e mai mic decât un televizor tradițional. Eu l-am folosit în dormitor unde nu am TV pentru a vedea filme, seriale, meciuri de fotbal de la Euro și am fost mulțumit de ce am văzut. Nu ai parte de cel mai bun contrast sau cele mai puternice lumini, dar e suficient de bun. Proiectorul are mai multe setări pentru fotbal, filme sau jocuri și are suport HDR10, rată de refresh de 60 Hz, chromecast built in. 

De menționat că atunci când este folosit pe baterie are o luminozitate maximă mai mică decât atunci când este băgat în priză. Mi-a plăcut funcția de autokeystone și l-am folosit în mai multe unghiuri și poziții și a reușit să redea o imagine corectă și centrată pe mine. Clar cea mai bună experiență o ai dacă folosești proiectorul pe centru, dar îl poți pune să proiecteze și dintr-o parte dacă dorești. 

Sunet de calitate

Dacă imaginea e bună, deși nu m-a impresionat neapărat, sunetul este cu adevărat peste așteptări, iar proiectorul ăsta micuț poate umple o sufragerie fără probleme pentru o seară de cinema. Are mult volum, destul bas, vocile se aud clar și sună bine și pentru muzică. Apropo de asta. Halo+ poate fi folosit și ca o boxă bluetooth, fără funcția de proiecție a imaginii. Are suport pentru DTS: HD și Dolby Atmos.

De asemenea, pentru că are chromecast built in poți proiecta imagini direct de pe telefon, de pe YouTube sau de unde dorești. Sau poți folosi aplicațiile Android. Cum spunea, rulează Android TV 12 și nu cred că va mai fii actualizat, chiar ultima actualizare de securitate e din 2022. Funcționează decent, e destul de responsive și nu foarte diferit față de versiunea modernă a Google TV. 

M-am și jucat puțin pe PS5 conectat la acest proiector și pot zice că experiența de gaming este chiar satisfăcătoare. Inițial am lăsat proiectorul pe setarea movies și am observat puțin lag, puțin ghosting ale elementelor ce se mișcau rapid în cadru, apoi am trecut pe modul Game, chiar și pe boost și atunci nu am mai văzut aceste probleme. Jocurile arată bine, se mișcă bine, iar cei de la XGIMI susțin o latență scăzută de 26-27 ms. Cert este că jocurile răspund bine la inputul dat de controller. 

Într-un final, o să încerc să rezum toată experiența cu acest proiector. Trebuie să știi că acesta este unul portabil deci nu are forța unuia de home theater și nu o să-ți înlocuiască tv-ul din sufragerie, dar este foarte versatil și funcționează bine pe post de TV pentru meciuri la Euro, filme cu prietenii, camping sau în curte. Imaginea este bună, dar fără a impresiona, funcțiile inteligente de ajustare a imaginii sunt foarte utile, iar sunetul este impresionant. Per total este un proiector bun, dar și destul de scump la 699 de euro în acest moment, redus de la 850 de euro. Poți să-l cumperi și local de pe eMAG de aici.



Citeste si