Commons Accel și-a deschis porțile pentru antreprenorii din cohorta 4 pe data de 10 mai. Echipele au început sesiunile de mentorat și workshop-urile cu experții in accelerare. Ideile lor au fost împărtășite, cu aceștia încă din primele întâlniri.

Domeniile de activitate ale business-urilor acceptate în această ediție se concentrează pe relevanță pentru nevoile actuale, cum ar fi: servicii educaționale, telemedicină, inteligență artificială, fashion, dezvoltare personală, car lifestyle, project management, skincare, digitalizare, bio lifestyle, marketplace, board games, online shooping, psihologie și parenting, e-commerce, mental health, digital content, analytics, sport și delivery.

Commons Accel este un program de accelerare structurat pe 3 module pe 3 luni în care se pune accent pe idee și pe dezvoltarea antreprenorului, dar mai ales pe stabilirea și atingerea obiectivului fiecărui participant.

Programul oferă peste 75 de ore de pregătire și este dedicat antreprenorilor la început de drum.

Printre organizațiile care sprijină finanțarea startup-urilor și care și-au arătat suportul pentru Commons accel se numără Techangels, RocaX sau Seedblink Smart.

Idei de afaceri ale startup-urilor ce fac parte din cohorta #4 a Commons Accel:

Centrul pentru Masini Inteligente (CMI)

Centrul pentru Mașini Inteligente este un hub hibrid, online și offline, axat pe cercetare, educație și formare în inteligența artificială pentru liceeni, studenți, profesori, cercetători și practicanți. “La CMI îi ajutăm pe studenți să dobândească o educație completă și sincronizată cu piață și pe cercetători să desfășoare proiecte de cercetare teoretică și aplicată în inteligența artificială.“

Fire Protecc

Fire Protecc este o companie care vinde produse ce te protejeaza împotriva focului. Primul produs este un costum ignifug ce poate fi îmbrăcat în sub 30 de secunde. Acesta îți permite să fugi prin foc, să atingi suprafețe fierbinți și să respiri într-un incendiu.

BookTes

BookTes digitalizează biletele de acces la instituțiile culturale din România precum și biletele de participare la activitățile turistice, prin oferirea unui sistem complet și personalizat de ticketing prin care se pot comercializa bilete de participare, se poate administra accesul, echipa, culege statistici, planifica activitatea.

Cafetino

Cafetino își propune să digitalizeze modul în care utilizatorii își comandă cafeaua de zi cu zi. Folosind platforma online, clienții cafenelelor reușesc să câștige timp, să scape de cozi și să acumuleze puncte de fidelitate. Cu ajutorul platformei Cafetino reusești să îți comanzi cafeaua în avans și să o plătești online, de pe telefon.

Verdoo

Verdoo este un startup social care plantează copaci gratuit pentru a ajuta cumpărătorii să compenseze amprenta de CO2 generată de cumpărăturile online și să găsească cele mai bune reduceri de prețuri. Despre Verdoo puteți afla detalii din acest material.

The Anchor Skin

The Anchor Skin dorește să readucă zâmbetul pe buze a multor adolescenți cu acnee, care suferă deoarece sunt excluși din multe cercuri sociale doar pe motiv că arată diferit. Soluțiile lor înlocuiesc cheltuielile ridicate și dificultatea aplicării produselor cosmetice obișnuite, prin formule unice global.

Synclipse

Synclipse se adresează pieței de ecommerce și folosește inteligența artificală pentru a ajuta operatorii de magazine online să colecteze date despre produse, să le listeze automat și să monitorizeze prețurile concurenței într-un timp foarte scurt și la costuri mici. Comparând metode tradiționale cu utilizarea platformei Synclipse, s-a reușit comprimarea a 1.000 de ore de muncă în 30 de minute. Accesul la aceste servicii se face pe baza unor abonamente flexibile inclusiv opțiuni pay-as-you-go.

VAUNT

VAUNT este o soluție SaaS de management al business-ului 360, sub forma unui abonament lunar, pentru dezvoltatori imobiliari și agenții imobiliare pentru a-i ajuta să-și dezvolte și administreze business-ul de oriunde, într-un mod accesibil, eficient și rapid.

Training Challenge Studio

Atracția copiilor (sportivi sau amatori) față de tot ceea ce înseamnă tehnologie a produs un impact major la nivelul funcționalității acestora din punct de vedere al mișcării. Ce creează acest aspect? Funcționalitate scăzută și risc de accidentări chiar și atunci când se efectuează mișcări fizice uzuale. “TCH studio a fost creat pentru a preveni. Cum o facem? Evaluăm, corectăm prin programe de exerciții individualizate și educăm. Educăm copiii, părinții cât și antrenorii care vor prelua copiii în cadrul activităților organizate. Cum o facem? Prin activitățile organizate în cadrul TCH studio precum și în taberele active organizate de echipa noastră.”

Informații despre toate startup-urile care fac parte din cohorta cu numărul 4 a programului de accelerare Commons Accel regăsiți în documentul de mai jos.

Startup Book #4 Commons Accel by start-up.ro on Scribd