Lărgirea fondului de investiții vine la mai puțin de un an după ce firma cu sediul în Singapore a dezvăluit fondul de 200 de milioane de dolari.

Până în acest moment Crypto.com a susținut cu 10 milioane de dolari 20 de start-up-uri. Crypto.com va continua să se concentreze pe sprijinirea startup-urilor aflate la început de drum, a declarat Jon Russell, care s-a alăturat companiei în calitate de partener general luna aceasta, într-un interviu pentru TechCrunch.

Crypto.com se concentrează în general pe finanțarea startup-urilor din gaming, finanțare descentralizată și startup-uri care inovează în soluții cross-chain. Dar Jon Russell a avertizat că industria s-ar putea schimba și se poate extinde, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, în domenii „despre care nu știm”.

FTX, care a investit în mai mult de 15 startup-uri, a anunțat săptămâna trecută un fond de 2 miliarde de dolari. Fondatorul său, Sam Bankman-Fried, deține și Alameda Research, fond de investiții care a susținut aproape 100 de startup-uri web3.

Coinbase Ventures, brațul de investiții al singurului exchange de criptomonede care este tranzacționat public, și Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume după volumul de tranzacționare, sunt, de asemenea, printre cei mai prolifici investitori din spațiul web3.

VC-urile au investit mai mult de 33 de miliarde de dolari în startup-uri cripto/web3 în 2021, mai mult decât toți anii anteriori combinați, potrivit Galaxy Digital, un alt investitor prolific în acest domeniu.

Zeci de firme de capital de risc au strâns, de asemenea, noi fonduri pentru investițiile lor cripto. Chiar anul trecut, Andreessen Horowitz a creat un fond de 2,2 miliarde de dolari, Paradigm a dezvăluit un fond de 2,5 miliarde de dolari, iar Hivemind Capital Partners a anunțat un fond de 1,5 miliarde de dolari.