Prima propunere este la îndemână, a doua este un sistem prin care poți avea parole sigure fără să-ți fie greu să le ții minte.

O soluție ar putea fi folosirea unui password manager, adică un program care să furnizeze și să țină minte parole unice pentru orice. Trebuie să ții minte o singură parolă, ceea ce este bine. Pe de altă parte, dacă acel password manager este spart, hackerul va avea acces la toate parolele tale.

Programe Password Manager (manager de parole) pe care să le încerci: Bitwarden, LastPass, 1Password, Dashlane, Keeper. Altfel, dacă nu dorești să folosești un astfel de program, ai putea să-ți salvezi parolele în contul browserului pe care-l folosești: poate fi Google Chrome, Firefox sau altceva.

Parole unice pentru fiecare cont pe care să le ții minte

Dacă nu vrei asta mai am o altă soluție pentru tine. Pentru ca o parolă să fie puternică trebuie să conțină simboluri, litere și cifre. De ceea eu îți propun o parola din trei elemente - două să fie comune, iar unul unic pentru fiecare cont.

Alege o cifră și un cuvânt. Pentru acest exemplu o să folosesc cifra doi și cuvântul startup, apoi al treilea cuvânt unic pentru acel cont. Astfel o parola de Facebook ar putea fi 2StartupFacebook sau 2StartupSocializare, apoi pentru instagram ar putea fi 2StartupPoze. Ideea este ca acel al treilea cuvânt să fie reprezentativ pentru acel serviciu. Dacă tot crezi că o să uiți parolele ai putea să notezi cuvintele repezentative într-un fișier online pe Google Docs, Keep sau Evernote. Sau îți poți nota aceste cuvinte cu pixul într-un carnețel.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.