Echipa școlii lucrează integral online, predă online, ședințele se desfășoară online, recrutarea are loc online, la fel și training-urile. Feedback-ul primit de la părinți, numărul în creștere al copiilor care se înscriu, din toată țara dar și din străinătate, sunt indicatori care au determinat strategia de dezvoltare a afacerii în perioada următoare.

"Ne vom concentra pe cursuri online, care ne dorim să fie ușor accesibile și foarte interactive, pe digitalizare: avem deja o platformă de e-learning cu tutoriale video, de unde copiii își pot recupera lecțiile pierdute, se pot testa singuri, își pot descărca diplome de participare ș.a., plăți exclusiv online, lansare de cursuri, lansare de cursuri în limbi străine și certificarea internațională a cât mai multor copii", arată Oana Manga, Managing Partner, Academia Micilor Developeri.

Cursurile oferite de școală, fie că sunt online, fie offline, vin cu o serie de avantaje pentru copii:

  • folosirea gadgeturilor ca invitație și oportunitate de învățare, în loc de distracție;
  • dezvoltarea gândirii matematice;
  • pot obține de la vârsta de 13 ani prima certificare de programator junior (Academia Micilor Developeri este singura școală de programare din România care are copii certificați);
  • învățare prin implementare de proiecte practice și prin joacă (abordare inedită pentru stilul de predare românesc)
  • respectă ritmul de învățare al fiecărui copil.

În general, odată înscriși la Academia Micilor Developeri, copiii urmează pe termen lung (între 2 și 4 ani) cursurile școlii. Atunci când aceștia îmbină plăcerea de a învăța / un hobby cu un domeniu cu o creștere atât de accelerată cum este IT-ul, impactul asupra dezvoltării lor este major. Aplicarea matematicii și a gândirii algoritmice în proiecte duce la înțelegerea profundă a unor concepte care la școală pot părea strict teoretice.

Copiii cu vârsta de 8 ani încep cu Programare cu Scratch pentru copii, nivelul 1 de studiu, online, 8-9 ani, când învață să își scrie propriul nume și să realizeze o animație completă a acestuia, să creeze fragmente de desene animate și chiar mici jocuri.

Cei de 10 ani fac programe cu o logică ceva mai complexă, însă folosind aceeași platformă, Scratch, pentru a realiza animații și jocuri. Programa continuă cu niveluri avansate de programare și pregătirea pentru certificări recunoscute internațional, începând cu Java Foundations.

Academia Micilor Developeri a fost înființată în anul 2013. Până acum, peste 10.000 de copii au urmat cursurile sau workshop-urile gratuite, atât în București, cât și în țară.