Pe durata anului 2018 au fost recondiționate și restaurate peste 2500 de piese de mobilier vintage, cu 25% mai multe decât în 2017.

Lansat în 2013, pe parcursul celor 6 ani de activitate Grupul SaveMob a restaurat/ recondiționat peste 10.000 de obiecte vechi, mobilier vintage, obiecte de patrimoniu aduse de persoane fizice și persoane juridice, clădiri vechi, obiecte de cult, antichități etc.

Volumul investițiilor Grupului SaveMob s-a dublat de la an la an, în perioada 2013 – 2018 compania investind în mod continuu în tehnologie, materiale de cea mai bună calitate importate din Italia, accesorii pentru mobilier, retenție de personal și promovare.

În 2019, grupul SaveMob va alocă un buget situat între 240.000 lei – 340.000 lei pentru mai multe obiective de investiţii, din care cea mai mare pondere revine investițiilor în maşini și utilaje, promovare, precum și cheltuielilor legate de atragerea și perfecționarea personalului.

„Conceptul SaveMob a fost gândit că o afacere de durata care s-a dezvoltat în mod progresiv, de la an la an. Dincolo de valoarea sentimentală a mobilierului moștenit, este important că lumea a început să înțeleagă calitatea reală a mobilei vechi și apelează din ce în ce mai des la servicii profesioniste de restaurare și recondiționare. Combinația dintre mobilierul vechi din lemn masiv, bine uscat și lucrat cu migală și materialele de cea mai bună calitate importate din Italia folosite de specialiștii noștri, creează un produs final care va rezistă multe alte generații de acum încolo. Pentru noi, o piesă de mobilier uzată, stricată sau cu aspect învechit, este un diamanat neșlefuit, un ”copil” care are nevoie să fie alintat, răsfățat și îngrijit pentru a-și recâștiga farmecul de odinioară. în plus, și pentru meșterii lemnari restaurarea de mobilă este un domeniu foarte atractiv, pentru că îți permite să fii creativ, să găsești soluții pentru a recondiționa o piesă care uneori are sute de ani.”, a declarat Ing. Mihai Save, Managing Director SaveMob Group.

Pentru anul 2019, compania estimează o creștere cu 50% a numărului de obiecte recondiționate în atelierul grupului SaveMob, precum și o creștere cu 30% a ponderii serviciilor de restaurare profesională a obiectelor de patrimoniu.

Obiectivele de business ale companiei vizează extinderea pe piețele Uniunii Europene, investiții în formarea și angajarea ucenicilor în domeniul recondiționării și restaurării de mobilier, precum și promovarea domeniului de activitate și creșterea gradului de interes al publicului pentru mobilierul vintage.

Citește aici un interviu cu Mihai Save, fondatorul SaveMob, afacerea care salvează mobilierul bunicilor de la pierzanie.