În programul de microindustrializare au fost înregistrate 933 de planuri de afaceri, iar 188 de afaceri vor fi finanțate. Valoarea totală a ajutorului financiar nerambursabil solicitat este de 375 de milioane de lei.

Astfel, 745 de afaceri dintre cele care au depus sunt în așteptare. Vârsta medie a aplicantului este de 45 de ani, iar proporția este de 73% bărbați, 27% femei.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat numele băncilor care vor acorda credite punte în cadrul programelor de Comerț și Industrializare. CEC Bank, Banca Comercială Română și BRD Societe Generale sunt cele trei bănci care au depus oferte.

Statistici privind programul de internaționalizare

Un alt program desfășurat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri a fost cel de internaționalizare, prin care companiile puteau profita de pe urma deplasărilor la târguri internaționale sau de oportunități prin care pot să deschidă piețe de desfacere în străinătate.

Ministrul Laufer a spus că dorește ca bugetul programului de internaționalizare să crească de 4 ori până anul viitor. “Bugetul programului de internaționalizare va crește de patru ori, iar în 2020 va ajunge la 24 de milioane de lei (în 2017 a fost de 5 milioane de lei)”, a spus Ilan Laufer.

Dorința ministerului este să finanțeze 1.600 de companii românești pentru participarea la târguri internaționale. Programul a avut un grant maxim de 50.000 de lei, cu 10% contribuție proprie.

S-au înregistrat 383 de companii înregistrate în acest program. Iar 61 de firme au fost deja notificate privind acordul de finanțare. Primul acord de finanțare a fost semnat pe 31 august. 21 de alte firme urmează să trimită clarificări.