‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
start-up

Read outside the box: veștile lui aprilie

Scrisoarea redacției

Bună ziua și bine ați venit la primul număr al newsletter-ului lunar start-up.ro. Un newsletter pentru o lume mai bună. Una a vizionarilor, a eroilor ce merită urmăriți. Lumea noastră.

Newsletter-ul lunar start-up.ro este un produs de sine stătător lansat de publicația ce susține antreprenoriatul românesc de mai bine de 8 ani jumătate în care vei găsi un rezumat al celor mai importante lucruri din inovația locală și mondială care merită povestită.

De ce încă un newsletter?

De-a lungul timpului la start-up.ro am experimentat cu diferite formate în care să prezentăm informația. De la articole simple, știri, interviuri, videoclipuri, liste, analize sau un film documentar. Am încercat mereu să găsim metoda potrivită pentru a ajunge la public pentru a povesti despre antreprenorii din România, cei despre care considerăm că vor schimba lumea.

Presa făcută zi de zi are avantajele sale, dar vine cu lipsuri. Subiectele vin și trec. Se consumă. Venim din epoca în care revistele reprezentau momentul de liniște al săptămânii în care oamenii își făceau rezumatul informațiilor. Nu avem o revistă fizică, dar vrem ca acest newsletter să devină revista voastră lunară pentru tot ce înseamnă inovație, startup-uri, antreprenori și tehnologie.

Vrem să primești acest newsletter din partea noastră și să lași grijile deoparte timp de 10 minute în care să răsfoiești ceea ce am scris noi, dar și cele mai interesante lucruri descoperite online și pe care vrem să le curatoriem pentru voi.

Iar apoi, vă invităm să fiți alături de noi, să ne recomandați subiecte pentru următoarele ediții ale newsletter-ului, ba chiar și un nume pentru el. Oricând ai o informație care consideri că merită spusă aici, ne poți scrie pe [email protected].

În ce credem?

  • Credem în antreprenorii care schimbă vieți prin activitatea lor. Poate că mulți dintre noi ne-am născut în epoca patronilor și a celor pentru care antreprenoriatul era o metodă de scurtcircuitare, de multe ori pe căi ilegale. Dar nu ei sunt interesul nostru. Credem în antreprenorii care au descoperit că munca onestă, creșterea oamenilor și extinderea dincolo de granițele României aduc rezultate.

  • Credem în cei care nu deschid jurnalul de știri, dar care deschid oportunități pentru oameni în jurul lor.

  • Credem în cei care inovează, fie că e vorba de tehnologie, agricultură, HoReCa, retail, construcții.

  • Credem în cel mic, care a transformat o pasiune în afacere, dar și în cel mare care are în subordine mii de angajați.

  • Credem în aceste lucruri de 8 ani jumătate. Nu a fost o zi în care să nu promovăm astfel de exemple.

  • Credem în a face lucrurile diferit. În a găsi soluții prin tehnologie. De a propune inovații. De a pune lucrurile pe harta lumii prin muncă dreaptă, imaginație și forță.

Din aceste lucruri în care credem s-a născut newsletter-ul lunar al start-up.ro, care vine să completeze informațiile ce ajung în Inbox-ul vostru de luni până vineri. De data aceasta, ca o revistă în care să găsiți direcția strategică a antreprenoriatului, inspirație și curaj.

Ce ne dorim?

  • Dacă descoperi erori în acest newsletter, te rugăm să ne scrii pe aceeași adresă pentru a le raporta - fie de natură factuală, fie de natură tehnică

  • În următoarea perioadă vom dezvolta modalități de abonare fracțională la produsul preferat - zilnic, săptămânal sau lunar, pentru a vă alege produsul dorit.

  • Orice recomandare de articol interesant citit pe internet, un pont despre un antreprenor sau o antreprenoare care face lucruri surprinzătoare și interesante, o resursă utilă pe care vrei să o împărtășești cu ceilalți.

  • Dacă ai un business - mic sau mare - și vrei să oferi oportunități celorlalți din comunitate, fie prin coduri de discount sau testare gratuită, ne poți scrie și te putem promova.

Mulțumiri în numele echipei start-up.ro, 

Vlad Andriescu

Articole recomandate

Go big or Go home: cum să te extinzi în Silicon Valley ca firmă din România

Daniel Ilinca este CEO al Softbinator, companie de IT din România listată la Bursa de Valori București și cu un birou în Silicon Valley. De la el am aflat despre provocările serioase ale lansării în Silicon Valley, chiar dacă ai ani de experiență în spate în antreprenoriat.
Un interviu realizat de Vlad Andriescu, redactor-șef start-up.ro.

Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul

Emi Gal, fondatorul startup-ului american de healthcare Ezra, ne-a povestit cum lupta împotriva cancerului poate fi făcută mai accesibilă și cu o rată mai mare de succes pentru pacienți.
Un material realizat de Mihai-Cristian Ioniță, editor green.start-up.ro.

SalesOMMO, un companion digital cu AI, proiectat special pentru profesioniștii care lucrează în vânzări

O echipă de antreprenori români cu experiență în vânzări, tehnologie și dezvoltare de produse au lansat SalesOMMO, un companion digital bazat pe inteligență artificială, proiectat special pentru profesioniștii care lucrează în vânzări, dar și pentru antreprenorii care încă își fac singuri această activitate.
Un material realizat de Oana Coșman, editor start-up.ro.

Despre business, numai de bine

Din iubirea pentru mâncarea simplă și cu gust s-a născut prima cramă de măsline din România. Cum dezvolți o astfel de afacere.
Un material realizat de Irina Achim, editor start-up.ro.

În România sunt peste 1.662 de startup-uri cu o valoare totală de 19 miliarde de euro. Cum arată ecosistemul românesc de startups și investiții.

În Timișoara, o antreprenoare a început să facă mâncare sănătoasă la borcan pentru bebeluși. Cum a pornit și cum îi merge.

Apps & Technology

iOS 18 ar putea fi „cea mai mare” actualizare din istoria Apple: ce upgrade-uri vin pe iPhone.

Nothing Phone 2a - un telefon ca o gură de aer proaspăt. Nu costă mult, dar iese în evidență pentru o atenție aparte acordată desginului, dar și funcționalității software.
Un review realizat de Florin Cașotă, editor start-up.ro

20 de ani de Gmail. Oamenii își amintesc de găzduirea free, compania își aduce aminte de funcția Search. Încotro merge serviciul?

Xiaomi 14 Ultra este telefonul care micșorează granița dintre telefoanele mobile și aparatele foto profesionale. Lansat în parteneriat cu legendarii Leica, telefonul are inclusiv un kit ce-l transformă într-o adevărată cameră. Review-ul complet aici, dar doar pentru pasionați.

De pe net

Generația Z ne învață importanța sănătății mintale, căreia îi acordă prioritate în fața sănătății fizice. Ce putem învăța de la ei.

7 povești ale unor oameni care au făcut schimbări majore de carieră și le-a mers bine. Despre pivotări de succes în carieră.

Câteva companii mari precum Microsoft, Adobe, Bitdefender și alții își oferă soluțiile și serviciile în mod gratuit pentru ONG-uri. Cum pot beneficia organizațiile non-profit de aceste servicii.

Oameni în loc de AI. Tehnologia unui concept de magazine Amazon se baza pe munca a 1000 de angajați indieni, care vizionau și etichetau videoclipuri ca un ”human learning” pentru o procesare corectă a informațiilor.

Pantofii sport pentru copii care pot crește împreună cu ei. Un designer de produs a conceptualizat o idee care poate transforma industria - pantofi sport printați 3D care pot fi dezasamblați și pot să „crească” împreună cu cei mici.

Despre inovație, dar dintr-o altă perspectivă. Cum ar fi arătat lumea dacă Kurt Cobain, solistul trupei Nirvana, ar mai fi trăit astăzi, la 57 de ani? Dacă antreprenorii aduc inovație prin afaceri, Cobain a adus inovație prin muzică și a schimbat-o pentru totdeauna.

State of Investments

Luna aprilie înseamnă și unele dintre cele mai interesante vești ale acestui început de an din ecosistem.

  • fond de 80 de milioane: pe lângă anunțul lansării fondului de investiții românesc GapMinder Fund II, un vehicul de investiții cu un capital de 80 de milioane de euro, acum avem și știrea primei investiții pe care a ales s-o facă acest fond.

  • 2 milioane de dolari pentru software pentru companii mici și mari: Genezio, un startup fondat de antreprenori români cu experiență în industria tech, Andrei Pitiș, Bogdan Rîpă, Bogdan Vlad și Paula Cionca, primește o finanțare în valoare de 2 milioane de dolari într-o rundă pre-seed, condusă de GapMinder Ventures. Genezio va utiliza suma pentru a implementa strategia de lansare pe piață și pentru a dezvolta funcții pentru companii, în prezent platforma fiind utilizată pentru aplicații web, mobile, blockchain, AI și de automatizare.

  • 1,65 milioane de dolari pentru suporterii tinerelor speranțe în fotbal: startup-ul clujean Nordensa, care vrea să democratizeze investițiile în jucătorii de fotbal, a primit o rundă de investiții în valoare de 1,65 milioane de euro de la o serie de angel investori pentru a dezvolta platforma lor. Nordensa este prima platformă din lume prin care suporterii pot sprijini financiar cariera tinerelor talente din fotbal.

  • 500.000 de dolari pentru un startup care ajută radiologii în interpretarea imaginilor medicale: Rayscape a fost desemnat marele câștigător al cohortei din acceleratorul Rubik Garage, ediția Scale to USA. Acesta a primit o investiție de 500.000 euro de la Fortech Investments, partenerul strategic principal al programului.

Evenimente recomandate

Factory Bootcamp 2

Factory Bootcamp powered by Raiffeisen Bank este un eveniment de două zile dedicat antreprenorilor la început de drum care vor să-și transforme planul de business în realitate sau care doresc să-și consolideze afacerea. Înscrie-te la eveniment aici.

Tigers Summit

Tigers Summit 2024 este prima ediție a unui eveniment start-up.ro ce vrea să celebreze inovația românească, de la marile companii care au pus bazele, până la verticale de industrie relevante și antreprenori în creștere. Fii primul care rezervă un loc la eveniment.

DemoDay Venture Accel

Pe 11 Aprilie, comunitatea de startups este invitată să participe la evenimentul organizat de Institutul de Excelență în Antreprenoriat: DemoDay Venture Accel #10. Companiile care au participat la accelerator vor avea un pitch. Înscrie-te la eveniment aici.

 

Antreprenorul lunii: Emi Gal

Emi Gal a reușit să construiască Ezra, un startup care face RMN-urile accesibile și contribuie la lupta împotriva cancerului. Detectare rapidă și prețuri accesibile, aceasta este miza soluției de medtech dezvoltată de Emi. Pentru că un cancer detectat cât mai timpuriu oferă o șansă de supraviețuire de 80% pentru bolnav.

Emi Gal este Antreprenorul Lunii în newsletter-ul nostru, pentru toate eforturile de a contribui la diagnostice care pot interveni într-un tratament cu șanse cât mai mari de supraviețurire.

După ce am vândut Brainient m-am mutat în New York și am fost tot timpul interesat de industria de healthcare și cancer pentru că am risc ridicat de cancer de piele”, ne spune Emi Gal într-un interviu exclusiv. Astfel, antreprenorul a decis să contribuie activ în industria medicală pentru a ajuta și alți posibili pacienți să descopere cât mai rapid boala, pentru a crește șansele de tratare cu succes.

„Uitându-mă la date, am constatat că cel mai bun lucru pe care îl poți face în zona de cancer este să detectezi cancerul devreme, așa că am decis să lansez Ezra.”

Anul acesta, Ezra a primit o investiție în valoare de 21 de milioane de dolari. Până în prezent, Ezra a analizat datele a peste 7.000 de pacienți, iar medicii care au folosit această tehnologie au descoperit cazuri de cancer în aproximativ 6% din cazuri.

Descoperă povestea antreprenorului și a companiei pe care a construit-o.

© start-up.ro
InternetCorp SRL - Putul lui Zamfir 28, Sector 1, Bucuresti

DezabonareContact