UPDATE 19 octombrie:

Astăzi a început și la ora 17:00 s-a și încheiat plasamentul privat pentru acțiunile Safetech Innovations SA.

Safetech Innovations a atras 2,5 milioane lei prin vânzarea a 625,000 de acțiuni, respectiv 20% din capitalul social al companiei.

Oferta a fost suprasubscrisă în doar 37 de secunde și până la finalul zilei plasamentul a înregistrat o rată record de suprasubscriere de 8,57 ori. Oferta a atras un interes de neegalat, atingând o rată de suprasubscriere mai mare decât a oricărei alte oferte desfășurate de o companie privată listată la Bursa de Valori București în ultimii 6 ani.

Investitorii au subscris acțiuni SAFE în valoare totală de 21,435 milioane lei. Conform politicii de alocare specificată în documentul de ofertă, acțiunile vor fi alocate investitorilor în mod proporțional.

Cele 2,5 milioane lei atrase în cadrul plasamentului privat vor fi direcționate către investiții în dezvoltarea de soluții și produse inovatoare în domeniul securității cibernetice, dar și în creșterea capacității tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securității.

Compania urmează să intre la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București imediat ce toate operațiunile necesare procesului de listare sunt încheiate.


Plasamentul pentru noile acțiuni ordinare ale Safetech Innovations va avea loc în toamna anului 2020 și va fi intermediat de casa de brokeraj Tradeville, în timp ce Cornerstone Communications va fi consultantul autorizat al companiei după listare.

„În ultimii doi ani ne-am concentrat atenția în vederea pregătirii Safetech Innovations pentru investitorii Bursei de Valori București. Ne-am revizuit modelul de business, am îmbunătățit oferta de servicii, am restructurat compania pe plan intern și am atras clienți de renume din România și din străinătate. Ca urmare, rezultatele noastre financiare s-au îmbunătățit semnificativ. Pentru anul 2020, în ciuda pandemiei, intenționăm să creștem veniturile cu aproximativ 15%, iar profitul net cu aproximativ 60% față de rezultatele înregistrate în anul precedent. Ne bucurăm să anunțăm că suntem pregătiți pentru plasamentul privat și listarea ulterioară pe piața AeRO. Recunoaștem oportunitățile pe care le oferă piața de capital și dorim să ne continuăm planurile de a transforma Safetech Innovations într-un jucător de referință pe piața de securitate cibernetică din România cu ajutorul investitorilor locali”, a declarat Victor Gânsac, Director General, Safetech Innovations.

Safetech Innovations a fost înființată în 2011 și este o companie dedicată exclusiv securității informației de pe piața de profil din România. Safetech Innovations oferă monitorizare și răspuns 24/7 a securității, audituri de securitate, teste de penetrare, gestionarea riscurilor de securitate și servicii de guvernanță a securității. C

Compania deține și operează STI CERT – Safetech Computer Emergency Response Team, unul dintre primele CSIRT-uri private înființate în România, acreditat la nivel internațional, care asigură companiilor din sectoarele privat și public monitorizarea continuă a amenințărilor online și intervenția în caz de incidente de securitate.

Compania deține un portofoliu vast de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, cu companii multinaționale, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicații, IT&C și transporturi. În prezent, Safetech Innovations SA este deținută de Victor Gânsac, director general și Paul Rusu, director financiar, fiecare cu o participație de 50% în companie. În urma plasamentului privat, actualii acționari își vor menține pachetul majoritar în afacere.

În 2019, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei, cu o creștere de 56,4% față de rezultatul din 2018 și un profit net de 1,25 milioane lei, cu o creștere de 26,3% față de 2018. În 2019, compania a avut o marjă de profit net de 11,8%. În prima jumătate a anului 2020, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei (+60,7% față de S1 2019) și un profit net de 450.246 lei (+61,5% față de S1 2019). Pentru întregul an 2020, conducerea estimează venituri de 15,6 milioane lei și la un profit net de 2 milioane lei. Compania are în prezent 43 de angajați.

Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va fi direcționat către investiții. Prin listarea la bursă și acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de soluții și produse inovatoare, dar și în creșterea capacității tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare. Investițiile în aceste noi proiecte vor putea genera venituri semnificative, fiind bazate pe tehnologie brevetată.

Conducerea intenționează să finalizeze procesul de listare a companiei pe piața AeRO până la sfârșitul anului 2020, sub rezerva finalizării proceselor și primirii aprobărilor de la toate instituțiile relevante implicate în listare, sau, cel mai târziu în primul trimestru din 2021.