Dacă ți se pare că jobul zilnic nu-ți ocupă chiar așa de mult timp, îți dorești să-ți splimentezi veniturile și consideri că te si pricepi la un business, ai putea să-ți vinzi skill-urile sau să faci o serie de activități lucrative care să te ajute să câștigi bani în plus chiar dacă ai deja un job full-time.

Nu rare sunt cazurile în care antrepnorii au lucrat paralel la dezvoltarea business-ului lor în timp ce petreceau 8 ore pe zi angajați pentru alte companii (de exemplu Alina Ilie, creatoarea Make-Up Șevalet, a cărei poveste o puteți citi aici, sau Anca Ungureanu, cofondatoarea Beans&Dots – puteți citi povestea locului în care cafeaua și design-ul au strâns o comunitate aici).

Află și tu șapte moduri în care poți câștiga bani în plus chiar și când ai job full-time. Sfaturile sunt oferite de Sujan Patel, antreprenor și expert în marketing.

Începe o afacere în domeniul serviciilor

Cel mai simplu mod în care poți ajunge să lansezi o afacere în domeniul serviciilor este prin a le spune oamenilor din rețeaua ta ce oferi și să-i rogi să te promoveze în rândul prietenilor lor. Așa că poți găti, coace prăjituri, poți să calci rufe, să scrii eseuri, planuri de marketing sau de afaceri, să faci păpuși din materiale sau broșe. În esență, poți face pentru niște venituri extra un lucru la care te pricepi deja.

Ca să-ți dăm și un exemplu, Oana Korda, cofondatoarea unui proiect pe nume Woogie, a fost implicată, la un moment dat, în Calc Cămăși, un fel de Uber pentru cămășile corporatiștilor. În plus, a pus pe picioare acest business chiar în timp ce era angajată în cadrul Metro.

Investește în imobiliare

Dacă ai reușit să strângi ceva bani, ai putea să te gândești să iei niște garsoniere pe care mai apoi să le închiriezi. Sau dacă ai vreo moștenire pe la mare sau la munte, ori în orașe și zone frecventate de turiști, poți lua în considerare ideea de a deveni proprietar.

Lansează o resursă online

Îți poți împărtăși cu alte persoane expertiza – și poți face și ceva bani extra din asta – lansând un ebook, sau un webinar, sau niște cursuri video.

Folosește-te de puterea Amazon

Poți ajunge să vinzi pe Amazon mii de produse pe care nici măcar nu au trecut prin mâinile tale, în afară de o mostră, așa că nu-ți face griji că ai avea nevoie de un depozit pentru a stoca toate comenzile. Vânzarea pe Amazon a devenit o metodă foarte lucrativă pentru români, ajunând să câștige și câteva zeci de mii de euro pe lună prin intermediul Amazon FBA (Fulfillment by Amazon).

În esență, poți să trimiți produsele tale către Amazon, îți stabilești propriul preț pentru ele, le pui în online, le vinzi și le livrezi cumpărătorilor.

Alătură-te economiei colaborative

Ca idee pentru a face niște bani în plus pe lângă salariul pe care-l primești la jobul de zi cu zi, ai putea să te alături economiei colaborative și să-ți închiriezi camera care stă goală pe Airbnb, să plimbi lumea cu mașina ta la Uber sau Taxify, sau să închiriezi gadgeturile pe care le folosești mult prea rar. În acest din urmă caz poți lua exemplul Stuffz, un marketplace lansat de doi tineri corporatiști, Radu Vladislav și Alina Petcu. Poți să le afli povestea de aici.

Găzduiește un eveniment

Dacă ai acces la niște speakeri foarte buni pe nișa pe care lucrezi, gândește-te chiar să organizezi un eveniment. Începe cu întâlniri micuțe, nișate, pe care le poți organiza pe MeetUp.

Fă bani (extra) din ceea ce faci deja în timpul liber

Dacă îți place să zbori cu deltapanul, să pilotezi, să mixezi băuturi, să testezi diverse produse electronice, de ce să nu faci bani din asta?

Ia-ți licență de pilot și zboară cu alte persoane care vor să vadă orașul de la înălțime, scrie review-uri de produs pentru care să iei bani, vorbește cu proprietarul barului la care stai în fiecare weekend și propune-i să te lase să faci niște cocktailuri. Toate aceste activități pe care le faci deja din plăcere ar putea să-ți aducă niște venituri în plus.

Extra tip: listează-ți serviciile pe BizTool.ro

Dacă ești specialist în marketing, soluții financiare, ești contabil, avocat sau programator, te așteptăm alături de noi pe platforma BizTool.ro ca să-ți oferi expertiza antreprenorilor la început de drum care au nevoie de ajutor. BizTool.ro, powered by start-up.ro, este un marketplace de servicii care conectează specialiștii cu antreprenorii de la noi. Vino și tu alături de noi!