Nu mai este un secret pentru nimeni, sunt sigură, faptul că orice antreprenor visează cu ochii deschiși la momentul în care ar putea să spună că și-a deschis un business în punctul zero al ecosistemului de startup-uri. Sau măcar să se laude că are clienți din Vale.

Sunt fondatori care reusesc să identifice ”cheia succesului” din Silicon Valley/San Francisco. Printre ei sunt și români – iar aici primul exemplu care-mi vine în minte este Qualitance, care, pe lângă faptul că lucrează alături de companii de acolo, are și propriile birouri deschise în Vale (dar și în alte țări).

Sunt și foarte mulți care, odată ajunși în Silicon Valley descoperă că business-ul lor nu este potrivit pentru acea piață. Cei mai înțelepți dintre ei conștientizează acest lucru și pleacă rapid. Alții ajung chiar să dea faliment.

Nu acesta este cazul lui Sebastian Dobrincu, un tânăr român care face istorie în State și, mai ales, în Silicon Valley.

Astăzi, Sebastian a ajuns să fie considerat cel mai tânăr milionar din istoria Silicon Valley. Asta în contextul în care potrivit unui raport recent Yahoo! Finance, Silicon Valley va ajunge să ”producă” peste 5.000 de milionari până la finalul acestui an, un record pentru zona Bay Area.

La 20 de ani, Sebastian a intrat pe lista europeană a Forbes 30 sub 30, fiind cel mai tânăr antreprenor de acolo. A fost încă de mic pasionat de software development și de business. La 17 ani, Sebastian ajunsese să fondeze Storyheap, business transformat acum într-una dintre cele mai cunoscute platforme de content marketing.

Puteți citi pe larg povestea lui într-un material publicat de forbes.com.

Foto: forbes.com